Onderhoud geoliede houten vloer

De behandeling met parketolie is erg populair, aangezien dit dezelfde prachtige uitstraling oplevert als veel exotische houtsoorten hebben. Bij met olie behandelde houten vloeren komen de natuurlijke charme en warmte van het hout tot leven. Parketolie biedt minder tot geen bescherming tegen slijtage, . Het onderhoud van uw geoliede vloer.


Olievloeren moeten regelmatig met zeep worden gereinigd en hebben het eerste jaar soms nog wat extra onderhoudsolie of -pasta nodig voordat het verzadigingspunt bereikt is.

Hierna neemt het onderhoud juist af. Een olievloer kan plaatselijk gerepareerd of opgefrist worden. In onze webwinkel zijn alle producten te vinden om uw vloer weer schoon te krijgen, schoon te houden en te beschermen tegen vocht en vuil. Wat is een geoliede vloer? We spreken van een geoliede vloer (olievloer) wanneer uw houten vloer.


Welk onderhoud vraagt mijn geoliede houten vloer ? Dweilen met water en speciale zeep. De levensduur van uw parket hangt grotendeels af van een goed onderhoud en we geven daarom graag wat uitleg.

ONDERHOUD GEOLIEDE VLOEREN. Geoliede houten vloeren mogen pas na volledige droging van de olie of waslaag worden belopen, op zijn vroegst na uur. Begin met het oliën van de vloer zodat als u klaar bent u de ruimte nog kan verlaten. Met liter onderhoud olie doet u ongeveer 50m².


Laat de onderhoudsolie ongeveer min intrekken en boen dan met de pluisvrije doek . Lees meer over Lecol Clean OH… Aquamarijn Clien-Z is een plantaardige vloerzeep die geschikt is voor zowel wekelijkse als maandelijkse reiniging. Het maakt de houten vloer. Op deze pagina geven we tips en trucks over hoe je je houten vloeren kunt onderhouden. Er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden voor het onderhouden van een geoliede houten vloer. Het is noodzakelijk een geoliede parketvloer direct na aanschaf met een onderhoudsolie te behandelen.


Let wel, dit kan pas weken nadat de olie op het onbehandelde hout is aangebracht. Dit kunt u machinaal doen, maar ook met de hand. Doordrenk een doek met onderhoudsolie en . Deze olie wordt in de poriën van het hout gewreven waardoor uw vloer is beschermd tegen vuil en vocht.


Een afwerking met olie zorgt met zijn matte uitstraling voor een natuurlijke uitstraling van de houten vloer. Bekijk ook houten vloer kleuroliën.

Onderhoud en verzorging geoliede houten vloer. Daarvoor heeft u, afhankelijk van de intensiteit. Samen vormen ze een doeltreffende en gebruiksvriendelijke manier voor het onderhoud van geoliede houten vloeren. Vloeronderhoud voor geoliede vloeren bij Cavallo Floors in Wageninge. Bestel goedkoop en voordelig online uw geoliede houten vloer en onderhoudsproducten!


Een mooie, echt houten tafel. Die wil je natuurlijk ook mooi houden. In dit filmpje laten we zien hoe je. Opfrissen van: geoliede , UV- geoliede en met hardwax behandelde houten vloeren.


WOCA Olie Conditioner wordt gebruikt voor het behandelen en opfrissen van geoliede houten vloeren. Het beste is dit met regelmaat, afhankelijk van de gebruiksintensiteit van der vloer , te doen. Laat u bij zowel verouderde als andere type vloeren goed informeren over het juiste onderhoud. Olievloeren mogen niet te vaak vochtig worden afgenomen omdat het vocht bij deze afwerking in de poriën van het hout kan trekken.


Bij een geoliede vloer wordt er gesproken van een houten vloer of parketvloer die is behandeld met een onderhoudsolie of impregneerolie. Door uw vloer te behandelen met onderhoudsolie , geeft u de vloer een natuurlijke uitstraling. Door de behandeling met een speciale olie wordt uw vloer beschermd tegen indringend . Natuurlijk snap ik hoe houten vloer onderhoud in de praktijk gaat, ik heb dat zelf ook ondervonden, kinderen met vieze en natte schoenen die steeds door je. Wekelijks wordt aanbevolen (bij geoliede vloeren vaker ivm de kans op vuil inlopen omdat olie meer vuil aantrekt) – alles is afhankelijk van de .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel