Buitenmuur isoleren buitenzijde

Het na- isoleren van buitenmuren is altijd een beetje dubbel winnen. Zeker wanneer je de ramen wil vervangen of grondig gaat renoveren valt gevelisolatie te overwegen. In dit artikel overlopen we de verschillende methodes . Gevelisolatie aan de buitenkant geeft veel comfort.


Bij buitengevelisolatiesystemen met bepleistering, ook wel ETICS genoemd ( External Thermal Insulation Composite Systems), komt het isolatiemateriaal op de buitenmuur van een nieuwe of bestaande woning. Het gaat hier wel degelijk om een systeem.

Alle materialen zijn precies op elkaar afgestemd en de uitvoering . Een buitenmuur isoleren kan een flinke energiebesparing opleveren. Hier vind je de werkwijze en prijzen voor gevelisolatie en de afwerkingsmogelijkheden. Na- isoleren aan de buitenkant is bouwfysisch de beste oplossing. Dat kan ofwel door het aanbrengen van isolatiemateriaal met daarop een bepleistering of een gevelbekleding, ofwel door het optrekken van een extra muur met een geïsoleerde spouw.


De muren aan de buitenkant isoleren is bouwfysisch gezien de beste, maar ook de meest ingrijpende methode. Omdat het aanzicht van de woning vaak verandert, moet u voor deze isolatiemethode een vergunning aanvragen. Je kunt een buitengevel isolatie uitvoeren om ervoor te zorgen dat de besparing op de energiekosten zo groot mogelijk zal zijn.

Buitengevelisolatie is een klus voor de vakman. Dit komt door het feit dat het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de muur wordt aangebracht en de kou van buiten (of de warmte in de zomer) dus op een directe wijze . De hoogste besparing op stookkosten is mogelijk door de gevel aan de buitenzijde te isoleren. De verschillende isolatiesystemen voor buitenmuren. Eisen en EPB- regelgeving. Isolatie langs de binnenzijde en (na-) isolatie van spouwmuren.


Diagnose van bestaande muren. Keuze en dimensionering van de techniek en onderdelen. Door degelijke muurisolatie voorkomt u dit. Er zijn verschillende manieren om uw muur te isoleren. Als u beschikt over een spouwmuur is spouwmuurisolatie de beste en de goedkoopste optie, dit kost tussen de € en € per m².


Heeft uw muur geen spouw? Dan heeft u de keuze om uw binnen of buitenmuur te isoleren. Net als ieder ander bouwproject vraagt het isoleren van de buitengevel om een grondige voorbereiding.


Het administratieve werk staat daarbij voorop. Het eerste wat u hoort te doen, is nagaan of er geen vergunning nodig is voor het isoleren langs de buitenzijde. Slecht geïsoleerde gebouwen zorgen voor een groot verlies aan kostbare energie.

Kostbaar verlies voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Bijkomend isoleren is dus een zeer wijze beslissing. Nieuwe ramen steken en dakisolatie aanbrengen zijn bekende maatregelen.


Wist je dat buitenmuren. Isolatie van de buitenmuur voorkomt dat u veel warmte verliest en is een goede optie voor woningen waar spouwmuurisolatie niet tot de mogelijkheden behoort. Bekijk hoe buitenmuren isoleren gaat.


Kosten en besparing en manieren van buitenmuur isoleren. Wilt u uw huis isoleren en is spouwmuurisolatie of binnenmuur isolatie geen optie? Kies dan voor buitenmuur isoleren. De kosten liggen weliswaar wat hoger, maar de buitenmuren van uw huis zijn dan weer zo goed als nieuw. Heb je geen mogelijkheid om spouwisolatie toe te passen ? Isoleer je buitenmuur dan van binnenuit.


Pak zelf je buitenmuur isolatie aan met de klusinstructie van KARWEI. Efficiënt een gevel isoleren is nog niet zo eenvoudig. De huidige methodes om een buitenmuur te isoleren zijn omslachtig en arbeidsintensief. En nog erger: Vaak wordt de beloofde RC-waarde bij lange na niet gehaald.


De gevelisolatie van IsoBouw vormt een doorlopende isolatielaag zonder koudebruggen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel