Glas in lood dubbele beglazing

Om de uitstraling van glas in lood te combineren met een goede warmte isolatie is het mogelijk glas in lood te monteren in dubbel glas. Er gaat echter wel iets van de uitstraling verloren, omdat de structuur van het glas in lood niet meer zo goed te zien is. Daarintegen is bijvoorbeeld het onderhoud hierdoor heel simpel en . Het is echter beter om het glas-in-lood in een frame aan de binnenzijde tegen de bestaande isolerende beglazing te plaatsen. Hierdoor staat het glas en het lood niet bloot aan de temperaturen die tussen de dubbele beglazing kunnen ontstaan.


De moglijkheden bij glas-in-lood dubbele beglazing.

Na veel condens op de glas in lood ramen zijn deze uit de sponning gehaald. In de bestaande sponning is isolatieglas geplaatst met een zwarte spouw. Door het plaatsen van het isolatieglas in de bestaande sponning, past het glas in lood raam niet meer.


De bestaande glas in lood ramen zijn daarom uit elkaar gehaald en . Onderstaande voorbeeld betreft een raam samengesteld tussen dubbelglas met gepatineerd lood. Standaard patineren wij altijd het lood voordat het tussen dubbele beglazing zal worden samengestel geef het dus van te voren aan als dit niet gewenst is! Glas in lood is weer helemaal in.


Veel mensen willen weer de sfeerverhogende kleuren op de muren, die door de gekleurde ruitjes van hun glas in loodra. Omdat glas in lood kwetsbaar is wordt het tegenwoordig vaak in dubbel glas geplaatst.

Zo behoudt u uw karakteristieke glas in lood maar is het beschermd en gelijktijdig ook geïsoleerd. Het is nog steeds een modeverschijnsel om panden te voorzien van dubbele beglazing met erin fel zilverkleurige, ongekitte glas-in-loodpanelen , die in het spiegelende thermopane als een kitscherige kermis de ogen verblinden. Er is nauwelijks een zichzelf respecterend bedrijf in Nederland te vinden dat een garantie durft . Wat zijn de mogelijkheden voor glas-in -lood in uw huis?


De juiste beglazing beperkt warmteverlies en houdt de stookkosten laag. Naast dubbelglas, is het ook mogelijk om glas in lood te bestellen. Wilt u een glas in lood raam van dubbel glas laten zetten? Energietechnisch is dit enkel glas met bovendien nog eens hoge plafonds niet zo ideaal. Onze vraag dan ook: bestaat er een mogelijkheid het uitzicht aan de buitenkant te behouden (zicht glas in loodramen ) maar waarbij wij toch dubbele of geisoleerde beglazing kunnen toepassen?


Schematisch overzicht van de verschillende wijzen van plaatsing en ventileren bij voorzetbeglazing. A = Voorzetbeglazing met buitenventilatie. Een systeem waarbij het glas-in-lood in dubbele beglazing wordt opgesloten is schadelijk en niet toegestaan. Enkel glas in lood panelen inbouwen tussen dubbel glas.


De oude ramen werden vervangen door nieuwe ramen. We ontdeden de glas in lood ramen van het oude loo en herloden de volledige glasramen om nadien in te bouwen in dubbel glas. Glas-in-lood geeft de nodige klasse aan uw huis of bedrijfsruimte. Of u nu een eigen ontwerp heeft, glas-in-lood wit laten restaureren of glas-in-lood wilt verwerken in dubbel glas , De Jong Kozijnen levert topkwaliteit glaswerk.


U kunt bij ons ook terecht voor een complete houten deur inclusief glas-in-lood.

We zijn van plan loodglas te plaatsen. We twijfelen tussen dubbel of hoogrendementsglas. Wat is de maximale k-waarde die ik hiermee kan bereiken ? Als ik het goed begrijp, kan ik dit alleen in dubbel en niet in driedubbel glas doen. Bij een renovatie project waar we nu mee bezig zijn willen we de kozijnen en het glas aan de voorzijde van het gebouw isoleren.


Tegelijkertijd willen we het bestaande glas in lood gebruiken vanwege de specifieke uitstraling van het gebouw. Kent iemand een mogelijkheid of een voorbeeld waarbij het . Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel