Hout beitsen of lakken

Beits heeft twee grote voordelen boven lak. Het is vochtregulerend: vocht kan weg en wordt niet opgesloten door bijvoorbeeld een laklaag. Zeker bij hout dat slechts aan een kant behandeld is (bijvoorbeeld gevelbetimmering) kan dit een groot voordeel zijn. Een ander voordeel van beits is . Beits dringt dieper in het hout , terwijl lakken meer op het hout blijven liggen.


Beits is vochtregulerend(vocht dat in het hout zit kan door de beitslaag naar buiten), lakken zijn afsluitend.

Het grootste verschil tussen lak en beits is dat je bij lak meestal een grondverf nodig hebt en bij beits niet. Bescherm je schutting, vlonder en tuinmeubelen tegen weersinvloeden met beits. Praxis geeft je advies en tips voor het beitsen van tuinhout. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product.


Hout Coatings is u graag behulpzaam bij advies over het beitsen van houtwerk. We leveren een kwaliteitsproduct (Jotun Trebitt superbeits) en adviseren waar u dat nodig hebt. In algemene termen is beitsen eenvoudig, toch zijn er enkele aandachtspunten. In tegenstelling tot vernis of lakverf , is beits dunner en dringt het deels in het hout door.


Beits wordt aangebracht om het hout te kleuren en te beschermen.

In ons renovatieproject wensen wij alle bestaande ramen te vervangen. Ook witte uitvoering is aan de buitenzijde opgelegd. Wij wensen klasse hout te gebruiken.


Eén van de schrijnwerkers merkte op dat . Bij de zachte houtsoorten kan dit met water en een milieu-vriendelijk reinigingsmiddel voor hout of met ammoniak, dat in de bouwmarkt of speciaalzaak te koop is. Dat betekent dat gebeitst hout kan blijven werken nadat het behandeld is. Vocht zal in en uit het hout trekken, maar het hout is toch beschermd. Verf en lak isoleren het hout en bieden daarom op een andere manier bescherming.


Een beits trekt in het hout , waar een lak als het ware op het hout blijft liggen, of zich aan de . Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs. Er zijn verschillende manieren daarvoor! Verleng de levensduur van je schutting met beits. Beitsen die voor buiten geschikt zijn, . In deze video leer je meer over beitsen. Met beits breng je een transparante of dekkende laag aan om hout op te smukken of een kleurtje te geven.


De dekkende beits is bedoelt voor hout dat niet afgesloten kan worden met een normale lakverf. Toch ziet het er hetzelfde uit als een normale lakverf , het is echter een ademend systeem. Houtdelen die sneller vochtig worden omdat bijvoorbeeld maar kant behandeld is met verf zijn dus erg gevoelig voor vocht.


Het is hierdoor logisch dat houtenmeubels, tuinhuisjes, schuttingen en ander houtwerk dat buiten staat het meeste baat heeft van beits.

Hebben we het over lakken , dan spreken we over het aanbrengen van een verflaag die afsluit. Gelet op het voorgaande is lak meer geschikt voor . Of moet u ook lakken , dus het hout verven met houtverf? Het antwoord is niet direct ja of nee. UV-stralen, regen, wind of temperatuurschommelingen, hout wordt aan veel invloeden van buitenaf blootgestel die het oppervlak scheuren, uitdrogen en gevoelig maken.


Onze beitsen , houtoliën en wassen beschermen tegen weer en wind en je kunt er . Vurenhout is afkomstig van de fijnspar en valt onder de naaldhoutsoorten. Transparante lak - of beitslaag : De ondergrond reinigen en ontvetten met Glitsa Vloerreiniger. Beschadigde delen kaal schuren tot op het blanke hout en voorbehandelen, zoals genoemd onder nieuw hout.


Overgangen naar het transparante beitslaag rondverlopend schuren. Intacte lagen volledig dof schuren met .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel