Geluidsisolatie plafond maken

Geluidsisolatie bij een betonnen plafond. Bij een betonnen plafond moet je er rekening mee houden dat de maximale geluidsisolatie die je kunt bereiken (met een verlaagd plafond ) lager zal zijn dan bij een houten plafond. Dat heeft ermee te maken dat een betonnen plafond al een grote massa van zichzelf heeft en dus al . Met Mikel had ik het kort over de mogelijkheden om geluidsisolatie te maken in een plafond voor een appartement.


De meeste geluidsisolatie zijn geluidsweringen tegen overlast van buren.

En die buren kunnen natuurlijk ook boven en onder je wonen. De meeste klachten krijg ik dan wel van mensen die in een rijwoning . Ook hier moeten we onderscheid maken tussen lucht- en contactgeluid. Contactgeluid moet in principe zoveel mogelijk aan de bron worden verholpen, dus op de vloer. Zowel cellulose-isolatie als een vrijdragend plafond worden als geluidsisolatie bij plafondisolatie ingezet. Wesselink Isolatie kan de geluidsisolatie van uw plafond op twee manieren verbeteren:.


Daarom maken wij altijd een offerte op maat waarin het beoogde resultaat wordt afgewogen tegen de kosten.

Als specialist op het gebied van geluidsisolatie leveren en . Glaswol heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Voor een goede geluidsisolatie is het belangrijk zo dik mogelijk te isoleren. Het isoleren van een plafond zorgt dus niet alleen voor dat warmte wordt geïsoleer maar houdt ook geluid tegen.


Meer informatie over geluidsisolatie vind je hier. Ik woon in een oud amsterdams pandje met een oud plafond van riet en gips waardoor ik mijn bovenbuurman kan horen lopen, dit is storend voor mij ook omdat ik hierdoor soms niet kan slapen. Maak ook met uw bovenburen bespreekbaar of er iets aan de vloer gedaan kan worden (geluidsabsorberend of zwevend maken ). Verschillende soorten plafondisolatie. Zodra u weet of u vooral een thermische- of geluidsisolatie wenst , kijkt u vervolgens naar de ruimte(n) waarin u het plafond wilt isoleren. Je woning in één klap een stuk duurzamer maken ? Dat kan onder meer door de plafonds maximaal te isoleren.


Bovendien komt het ook de akoestische isolatie van je woning ten goede. Ontdek hier alles over geluidsisolatie om snel en. Beste Klussers, Ik ben op zoek naar een hele simpele manier om mijn plafond wat meer geluidsisolatie te geven.


Even voor de duidelijkhei ik heb het vermoeden dat jouw bovenburen lawaai maken en dat jij het op deze manier probeert op te lossen. Of is het andersom, heb jij een drumstel en .

Een plafond wil men vaak akoestisch isoleren omdat men last heeft van geluid afkomstig uit de ruimte erboven. Hierbij dient men onderscheid te maken tussen lucht- en contactgeluid. De beste oplossing bestaat steeds uit de combinatie van een zwevende dekvloer en een verlaagd plafond. Het plafond kun je geluidsabsorberend maken door gebruik te maken door bijvoorbeeld te kiezen voor een systeemplafond met akoestische tegels.


Deze bestaan dan uit geperst mineraalwol. Vaak zie je deze toepassing ook in kantoren, ziekenhuizen of wachtruimtes. Hoe meer scheiding u met de buren kunt maken met Merfoflex des te beter het resultaat.


In wat oudere panden met houten en lage plafonds is het product Merfoflex misschien te dik. U voorziet dan de holle ruimten tussen de balken tenminste voor van Akoestiwol en werk dit af met twee lagen gipsplaat met daartussen . Zelfs zonder enige vorm van isolatie zal dit al een deel van de geluidshinder wegnemen doordat contactgeluiden minder kans maken om door te dringen. In praktijk echter is dit niet altijd mogelijk, denk maar aan appartementsgebouwen waarbij enkel aan de eigen zijde gewerkt kan worden. Wanneer enkel aan het plafond.


Dit type geluid kan rechtstreeks komen van een geluidsbron, maar kan ook afstralen van aanpalende wanden, vloeren of plafonds. ATIS is, net als Isolteam, lid van de IPCOM isolatiegroep, en is al jarenlang absoluut specialist in alles wat met geluidsisolatie te maken heeft. Een kameraa die in Spanje is gaan wonen en had hetzelfde probleem.


Hij heeft zijn plafond verlaagd en tussenin geluidsisolatie gestoken. Zijn buren waren luidruchtig, maar op een andere manier, elke dag, uren op een stuk. Als u uw gehele huis wilt voorzien van geluidsisolatie , dan bent u tussen de € 2. Dit heeft te maken met de bereikbaarheid en de moeilijkheidsgraad van het te isoleren stuk van de woning.


Voor dit type geluidsisolatie worden vaak de tussenvloer en het plafond geïsoleerd. Het geluid verspreidt zich via trillingen in de constructie waardoor niet alleen de aanpalende wan maar ook de omliggende muren, plafonds en vloeren geluid zullen overdragen. Om het geluid volledig te dempen moet je een isolatieschil maken van de vloer tot het plafond , de zo genaamde doos in doos constructie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel