Voorstrijk op stucwerk

Wanneer gebruik je voorstrijk is een veel gestelde vraag. Wat is voorstrijk en waarvoor gebruiken wij het leggen wij uit in deze blog. Voorstrijk voorkomt dat de verf onregelmatig op de muren . Welke voorstrijk op stucwerk toepassen?


Voordat er begonnen wordt met het stucwerk moet er meestal een voorstrijkmiddel worden aangebracht. Hierdoor blijft het beter hechten en krijg je minder kleurverlies.

Zelf aan de slag met voorstrijk ? In deze instructievideo wordt dit stap voor stap uitgelegd. Veiligheid: Voor je begint is het belangrijk om de volgende . Tip 1: Laat nieuw stucwerk een paar weken drogen voordat je eroverheen verft. Tip 2: Gebruik een kortharige vachtroller voor een superglad resultaat. Tip 3: Werk het liefst bij daglicht om geen stukjes oppervlak te missen.


Stap muur voorstrijken. Pas gestuukte muren hebben een zuigende werking. Muur stucwerk schilderen - Duration: 5:30.

Stuc -Primer is een kunststof- dispersie die voor gebruik verdund wordt. Ontvet de muur met een doek met water, waarin een ontvetter is opgelost. Verwijder eventueel oude loszittende stuc met een verfkrabber. Krab ook de scheuren uit. Stucwerk moet nromaliter wel voorgestreken worden, anders houdt de verf niet goed.


Maar dat voorstrijken doe je wel alleen als het een zuigede ondergrond is ( normaliter is stucwerk dat). Je kunt het testen door de muur nat te spetteren met water, trekt het erin moet je zeker voorstrijken , trekt er niets in en . Mij leek het voorstrijk de meeste logische oplossing, omdat het daar simpelweg voor gemaakt is. Maar ik lees dat verdunde latex ook prima werkt, en dat je met voorstrijk de kans hebt dat je last van druppelvorming kunt gaan krijgen, die je daarna met latex niet meer mooi weggewerkt krijgt. Voor de beste hechting van stucwerk op een niet-zuigende ondergrond Wil je stukadoren op een gladde ondergronden waar gips wat lastiger aan hecht, zoals beton, gipsblokken en gipsplaten?


Dit zorgt ervoor dat het stucwerk optimaal hecht. De eerste stap naar strak . U kunt deze voorstrijk gebruiken als voorbehandeling voor latex, sierpleister, muur- en structuurverf op zowel binnen- als buitenmuren. Deze voorstrijk is te gebruiken op pleister- en stucwerk , spuitwerk (spack), gipsplaten, steen, beton en nieuwbouwmuren. Alabastine sneldrogende voorstrijk voorkomt aanzetten en.


Met het gebruik van voorstrijk wordt verf of pleisterwerk regelmatig verdeeld over de muur. Het zorgt voor een perfecte hechtlaag voor de afwerklagen. Door voorstrijkmiddel te . Ik heb in mijn aangekochte woning alle muren en plafonds laten stucen.

Na dit supermooie stucwerk wou ik ga voorstrijken en latexen. Raadpleeg ook ons helpcentrum met veel gratis tips. Je gebruikt deze voorstrijk op sterk of onregelmatig zuigende ondergronden.


Zo voorkom je dat de gipspleister verbrand (verpoederd). Voor een nieuwe stucmuur zou je verdunde () latex als eerste laag kunnen gebruiken in de plaats van voorstrijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel