Bestaand plat dak isoleren

Deze methode wordt voornamelijk toegepast bij bestaande platte daken en aanbouwen die om technische redenen maar een beperkte hoogte kunnen hebben. Een koud dak wordt afgeraden omdat het dakvlak te maken zal krijgen met grotere . Er bestaan vier manieren op een bestaand plat dak na te isoleren. Specialist Dietrich Van Genechten van Xtratherm geeft tekst en uitleg.


Om de isolatie van een bestaand plat dak te verbeteren, is een na- isolatie met isolatieplaten een ideale oplossing.

Het plaatsen van dakisolatie op platte daken langs de buiten- en binnenzijde behoren tot de taak van de dakwerker. Ontdek alles over thermisch. Bestaande en oude platte daken werden vroeger wel eens zonder dakisolatie geplaatst, waardoor er zeer veel warmteverlies optreedt door het plat dak. Extra isolatielaag aanbrengen boven op uw bestaande dak : op het huidige dak kunnen er . De bestaande dakbedekking doet dienst al waterkerende laag.


Hier bovenop komen vochtbestendige XPS (geëxtrudeerd polystyreen) platen te liggen. De platen worden afgedekt met een ballast materiaal zoals grind of tegels om ervoor te zorgen dat het isolatiemateriaal goed blijft . Mag ik deze dan toch vanuit de binnenzijde isoleren met isolatie met alu folie erop?

Wilt u een bestaand plat dak laten isoleren ? Contacteer dan Dakrubbercentrale. Wij plaatsen de isolatie en leggen daarboven een nieuwe dakbedekking in EPDM. Nodig ons uit voor een gratis technische inspectie van uw plat dak. Pas sinds een tiental jaar wordt er veel aandacht besteedt aan het isoleren van een plat dak.


Een plat dak isoleren kan op verschillende manieren, waarbij de ene manier al wat interessanter is dan de andere. Omdat de isolatieplaten niet mechanisch bevestigd (doormiddel van dakparkers in combinatie met drukverdeelplaten, met als gevolg niet meer waterdicht) kunnen worden op de bestaande dakbedekking, worden de isolatieplaten los op het plat dak aanbracht strak tegen elkaar. Vervolgens brengt u ballast aan op de. Een belangrijk deel van de warmte die uit uw huis ontsnapt, verdwijnt via het dak (indicatie: - ). Als u dat percentage kunt terugbrengen, bespaart u een hoop gas en daarmee kosten. Andere redenen om uw dak te isoleren : meer comfort, in de zomer blijft de bovenverdieping.


EPDM Rubber Roof installation,EPDM flat roof, Firestone UK Video - Duration: 9:57. De buitenkant van een plat dak isoleert u met de warm dakconstructie die condensatieproblemen voorkomt. Besteed deze ingewikkelde klus uit aan een vakman.


Het isolatiemateriaal wordt aangebracht op het bestaande dak. Hierdoor wordt het dak in het geheel wat hoger.

Mogelijk vraagt dat om aanpassingen van de . Op dit moment ligt er roofing op die nog in goede staat is, dus die zouden ze liefst laten liggen. Bestaat er een mogelijk om dit (een beetje) te isoleren ? Thermische isolatie van bestaande platte daken. Onze huidige maatschappij wordt gekenmerkt door een groeiende aandacht voor energiebesparingen, milieubescherming en comfort, wat een doordachte thermische isolatie van de gebouwschil vereist. Een slecht thermisch geïsoleerd dak kan immers aanzienlijke . Wil je de beste isolatiewaarde , kies dan voor isolatieplaten bovenop het platte dak , afgewerkt met waterdicht materiaal.


Dit is vooral een optie als het dak toch al vervangen moet worden. Brengt dan hardschuim isolatieplaten op de bestaande dakbedekking aan. Doorsnede structuur van koud dak.


Vraag: Wat is de minimum dikte voor de isolatie van een plat dak ? Voor bestaande woningen moet het isolatiemateriaal een Rd-waarde van minimum 4. De l-waarde (of isolatiewaarde ) van het gebruikte materiaal bepaalt hoe dik er . ISOLATIE VAN EEN BESTAAND PLAT DAK. Het wordt sterk aanbevolen het plat dak niet vanaf de binnenzijde te isoleren (techniek van het koud dak) omdat dan een verhoogd risico van condensatie tussen isolatiemateriaal en dak bestaat. Aanvankelijk is het goed mogelijk dat dit condensatieprobleem niet opgemerkt .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel