Vloerverwarming en koeling

In onze nieuwbouwwoning gaan we overal vloerverwarming voorzien. Echter gezien de hoge isolatiegraad maak ik me toch een beetje zorgen over koeling. Uit de rondvraag bij ventilatiespecialisten blijkt dat de ventilatie geen rol kan spelen in het koelen van de woning. Volgende stap is dus of onze . Vloerverwarming en koeling.


Uw warmtepomp biedt u warmte, maar dezelfde installatie kan uw woning ook passief koelen.

Door vloerverwarming en vloerkoeling zo wordt uw huis nog comfortabeler: Koel in de zomer en warm en behaaglijk als het frisser wordt. Zeker nu de zomers warmer worden, is dat een aangenaam . Door de leidingen van vloerverwarming in de zomer te vullen met water van circa graden Celcius, kan de temperatuur in huis tot een aangenaam niveau dalen. Laat de vloertemperatuur niet te ver dalen, anders is het niet aangenaam erop te lopen met blote voeten en kan zelfs condensvorming . Wanneer je gebruik maakt van verwarming met behulp van radiatoren wordt er een warmte gecreëerd die doorheen de ruimte als het ware rond circuleert. Dit kan er voor zorgen dat het aangenaam warm wordt in huis, maar daar staat tegenover dat . WTH is marktleider op het gebied van vloerverwarming en vloerkoeling.


Bij WTH staan comfort en duurzaamheid voorop. WTH levert al jaren een bijdrage aan een perfect binnenklimaat in de winter.

Een probleem in de zomer: door een goede isolatie warmen moderne gebouwen op. Traditionele koelingmethoden als ventilatie of airconditioning bieden hier uitkomst, maar hebben zo . Oppervlakteverwarming en koeling. De kwaliteitseisen voor oude en nieuwe gebouwen blijven stijgen. En met deze de verwachting voor een temperatuurregeling met een uurschema. Waar gisteren het gebruik van verwarmings- en koelsystemen die optimaal afgestemd zijn in functie van de vereisten in woningen, . Omwille van het gebruiksgemak, maar ook doordat de warmte gelijkmatig in de ruimte verdeeld wordt en het systeem plaatsbesparend is.


Zo blijft voldoende plaats over voor de inrichting. Wist je dat koelen met vloerverwarming perfect mogelijk is? Je maakt gebruik van je warmtepomp om je woning tijdens de zomer heerlijk fris te houden.


Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar vloerverwarming kun je ook gebruiken om je woning te koelen. Het principe is eenvoudig: de leidingen worden . Verwarming of koeling met vloerverwarming – in de vloer geïntegreerde systemen verdelen de warmte gelijkmatig en zorgen steeds voor een aangenaam klimaat, volledig zonder opwaaien van stof. Ze benutten optimaal de energiebronnen. Ze worden nog efficiënter wanneer ze worden gebruikt met hernieuwbare . REHAU heeft al jarenlange ervaring met het efficiënt inzetten van verwarming- en koelsystemen: oppervlaksystemen voor plafon wand en vloer in woning- en utiliteitsbouw.


Spring naar Koeling - Koeling met behulp van vloerverwarming is mogelijk bij de natbouw en droogbouw systemen, de installatie moet wel specifiek ontworpen zijn voor zowel verwarming als koeling. Het beste is om gesloten verdelers toe te passen aangezien die niet mengen en de gebruikte thermostaten moet ook .

Oplossingen en producten. In ons nieuw huis krijgen we vloerverwarming. Nu heb ik gehoord dat je vloerverwarming ook kunt gebruiken als koeling. Koelen met behulp van een warmtepomp. PVC-vloeren van Quick-Step zijn geschikt voor vloerverwarmingssystemen met warm water, vloerkoeling of een combinatie van beide.


Vergeet niet de juiste Quick-Step-ondervloer te gebruiken en altijd de plaatsingsrichtlijnen voor vloerverwarming en -koeling te volgen. Neem contact op met je verdeler als je vragen . Belangrijker worden de ontwikkelingen van het combineren van vloerverwarming met vloerkoeling. Bij het leggen van een houten vloer in combinatie met vloerverwarming en - koeling dient u zich aan een aantal specifieke richtlijnen te houden. Op de website en bij de gedetailleerde productinformatie in de brochure kunt u zien of een Solidfloor vloer . Hout en vloerverwarming : de ideale combinatie!


Het comfort van vloerverwarming in combinatie met de snelheid van luchtverwarming zorgt voor een optimaal klimaat. Hoge ruimten en algemene ruimten in een gebouw kunnen op een perfecte manier verwarmd worden waarbij de . Onzichtbare warmtebron in de winter, aangename koeling zonder luchtstroming in de zomer. De x-net vloerverwarmingssystemen en -koelsystemen doen dit gewoon. Krachtig en duurzaam zorgt x-net voor een aangenaam binnenklimaat als wandverwarming, vloerverwarming of bij .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel