Hypotheek nieuwbouw dubbele lasten

Dubbele woonlasten nieuwbouw. De bouw van een nieuwbouwwoning duurt gemiddeld tot maanden. In deze periode betaal je meteen rente en aflossing over je nieuwe hypotheek. Je hebt echter onderdak nodig totdat de nieuwe woning klaar is.


Of dat nu een koop- of huurwoning is, in beide gevallen heb je dubbele . Houd er rekening mee dat je gedurende de bouw ook te maken krijgt met dubbele woonlasten.

Je betaalt immers nog voor de huur- of koopwoning waarin je woont totdat je nieuwe woning klaar is. Ook deze dubbele woonlasten zijn renteverlies tijdens de bouw. Je kunt ze meefinancieren in de hypotheek of uit eigen . Idealiter is de depotrente net zo hoog als de hypotheekrente. In dat geval betaal je dus alleen rente over het geld dat je al hebt betaald aan de aannemer.


De hypotheekrente is aftrekbaar voor je inkomstenbelasting. Wil je geen dubbele woonlasten tijdens de bouw van je nieuwbouwhuis? Zodra er een gedeelte overgemaakt is naar de bouwer, levert deze geen rente meer op en blijft de hypotheekrente voor de koper over.

Naarmate de bouw vordert, nemen je hypotheeklasten dus toe. Omdat je ondertussen nog elders woont, heb je dubbele woonlasten. Worden je maandelijkse lasten . De koopsom van een nieuwbouwwoning betaal je vaak niet in een keer maar in termijnen. Hierdoor stijgt het hypotheekbedrag en zullen ook de . Het aankopen van een nieuwbouwwoning levert een bijzondere situatie op.


Omdat de woning wordt gebouwd is niet direct het volledige hypotheekbedrag opgenomen. Wanneer je al een woning hebt, of dit nu een huur- of koopwoning is: er is sprake van een periode van dubbele lasten. In dit overzicht maak ik duidelijk . De rente op je bouwdepot is alleen maar rente over een deel wat je nog over hebt in je bouwdepot en wellicht is die rente ook nog eens wat lager dan je hypotheekrente.


Hoe kun je dat nou niet weten als je huis hebt gekocht? Ik neem aan dat je wel voldoende geld hebt gereserveerd voor de dubbele. Als u in aanmerking komt voor een overbruggingskrediet, dan moet u zich voorbereiden op (tijdelijk) hoge maandelijkse lasten.


U betaalt dan immers niet alleen de hypotheeklasten van uw nieuwe en oude huis, maar ook de rente over het overbruggingskrediet. Die rente is bovendien hoger dan de rente . Net gekochte woning verkopen. Wie lang met dubbele woonlasten kampt, kan overwegen de net aangekochte woning te koop te zetten.


U heeft dan zowel uw oude als nieuwe woning in de verkoop.

Als u nog niet in de nieuwe woning woont en deze dus leeg staat, blijft de hypotheekrente aftrekbaar. Dit terwijl u nog in uw oude woning moet blijven wonen. Om die reden komt de overheid u in deze gevallen tegemoet. Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden wat betreft het voorkomen van dubbele woonlasten bij nieuwbouw.


Vraag een gesprek aan met onze hypotheekadviseur. Nieuwbouw en dubbele woonlasten. Heeft u al een koopwoning of huurt u een huis?


Dan krijgt u tijdens de bouw van uw nieuwbouwwoning te maken met dubbele maandlasten. U blijft immers ook voor uw oude woning betalen totdat uw nieuwe woning klaar is. Wat zijn de mogelijkheden als u dubbele woonlasten heeft? Wij kunnen nu alle termijnen voldoen uit het bouwdepot, zonder dat we dubbele lasten hebben.


Maar let op: de rente over dit extra leningdeel is niet aftrekbaar. Heb je dus spaargeld achter de han dan is het slim om de hypotheekrente tijdens de bouw direct uit . Nu heeft de hypotheekadviseur je wel uitgelegd dat je een bedrag kunt meefinancieren, waaruit de dubbele lasten kunnen worden betaal maar toch. Uiteindelijk moet dat bedrag ook weer worden terugbetaald. En de vraag is ook nog hoelang het duurt, voordat je oude woning verkocht zal zijn.


Ik vond die dubbele lasten in het begin erg bedreigend. Zo lang zulke hoge maandlasten… Maar het was voor mij geen reden om dan maar niet . Wie een hypotheek voor een nieuwbouwwoning wilt afsluiten, krijgt te maken met andere regels dan een bestaande woning. Met deze nieuwbouwchecklist ben je helemaal op de hoogte. Hiermee profiteert u van een lagere hypotheekrente , omdat wij het tarief tot en met van de marktwaarde hanteren. Ook kunt u de facturen van bijvoorbeeld de aannemer gemakkelijk betalen vanuit een bouwdepot en heeft u de mogelijkheid om tijdelijk dubbele woonlasten te financieren.


Daardoor worden je hypotheeklasten hoger naarmate de oplevering van je nieuwe huis dichterbij komt. Denk ook aan eventuele dubbele woonlasten. Omzetbelasting Bij de aankoop van een bestaande woning dient overdrachtsbelasting van procent over de koopsom te worden voldaan.


Bij nieuwbouw dient omzetbelasting van. Je bent deze rente verschuldigd over het al opgenomen hypotheekbedrag en deze kan ook worden meegefinancierd. De betaalde rente is in aftrek te nemen, maar . Wel kunt u met aanvullende kosten te maken krijgen, zoals bouwrente en de kosten voor meerwerk.


Tijdens de bouw betaalt u rente over uw nieuwe hypotheek. Woont u nog in uw oude woning? Dan heeft u tijdelijk dubbele woonlasten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel