Plat dak materiaal

Dakbedekking of dakbekleding is een beschermende laag die op een plat of hellend dak wordt aangebracht, om dit waterdicht, sneeuwdicht en tochtvrij te maken, zodat het dak. Vaak worden daken met een bedekking van brandbaar materiaal als riet hierbij vervangen door niet brandbare materialen zoals dakpannen. Heb je een woning of een ander gebouw met een plat dak ? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. We overlopen de belangrijkste opties.


Het is onderhoudsvriendelijk, gaat een leven lang mee, scheurt niet en blijft heel het jaar beloopbaar.

Het is de duurste materiaalsoort in het rijtje, maar tegelijkertijd ook één van de meest kwalitatieve en de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een dakbedekking voor een plat dak. EPDM wordt aanschouwd als dé . Het dak blijft bovendien ook beloopbaar en dankzij de elastische eigenschappen van het materiaal zal het niet snel scheuren. Uit welke soorten dakbedekking heb ik de keuze voor mijn platte dak , welke materiaal is het beste en wat zijn de kosten voor de klus? Antwoorden op deze vragen vindt u in dit artikel.


Uw dakbedekking heeft zijn beste tijd gehad. Na circa jaar is het ook doorgaans tijd u te oriënteren uit welke soorten dakbedekking u een keuze kunt maken voor het vervangen van het platte dak. Welk dakbedekking materiaal is het beste, het goedkoopste en wat zijn de exacte kosten van de dakbedekking van uw .

Dan heeft u drie verschillende mogelijkheden, met. Overige zoals metalen dakbedekking Wenst u gebruik te maken van een van de overige materialen voor uw dakbedekking? Daarom vormen garanties van jaar en meer geen uitzondering. Als er een probleem optreedt met EPDM, kan je er nagenoeg zeker van zijn dat het ter hoogte van een . Voor de afwerking van een plat dak kan je verschillende materialen gebruiken. Hoe je platte daken moet isoleren en afwerken en veel meer lees je hier.


Welke soorten van dakbedekking kunnen er gebruikt worden voor uw platte dak ? En welk materiaal is het goedkoopste en wat zijn de exacte kosten hiervan. Alle antwoorden kunt u vinden op deze pagina. Ook de werkwijze die wij aanhouden en welke u kunt verwachten van erkende dakdekkers zoals u . Bent u op zoek naar de beschikbare dakbedekkingen voor uw platte dak ? In onderstaande schema ziet u mogelijke dakbedekkingen voor uw platte dak , inclusief richtprijzen. Bitumen worden aangebracht door middel van een brander, door de hitte wordt het materiaal vloeibaar en hecht het op de juiste manier.


Voor een plat dak zij er een paar soorten dakbedekking waaruit gekozen kan worden. U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van EPDM, bitumen en kunststof dakbedekking. Deze soorten worden doorgaans gebruikt om platte daken met te bedekken.


Elk materiaal heeft zo eigen voordelen en bijbehorende prijzen.

Voor het plat dak van onze woning hebben we een voorstel gekregen van de firma Breugelmans uit Meerhout. Deze firma zou werken met ECB (Ethyleen Copolymeer Bitumen) een soort kunststof uit het duitse, zou volgens hun veel beter zijn dan het bij ons gekende EPDM. Elke fabrikant prijst uiteraard de voordelen van zijn eigen materiaal aan. Ons advies: PIR voor platte daken in EPDM. Na een studie van alle mogelijke isolatiematerialen voor dakbedekkingen met EPDM, adviseert Dakrubbercentrale.


Bij het renoveren van platte daken komt meer kijken dan alleen aanbrengen van nieuwe dakbedekking. Manig legt uit waarom voor een bepaald systeem gekozen wordt. Zeker zo belangrijk zijn de details.


Denk maar aan een weelderige daktuin, een ecologisch groendak of een plat dak met een ballastlaag in grin die het dak niet alleen beschermt maar er ook een stijlstatement van maakt. Je hoort het al: platte daken zijn er in alle vormen en maten en je kan kiezen tussen heel wat afwerkingsmaterialen. De moderne afdichtingsmaterialen zijn dankzij de technologische evolutie veel duurzamer. Het platte dak kan ook als beloopbaar terras gepland worden of het kan ook (gedeeltelijk) als groen dak uitgerust worden. Bij dit type zit er tussen de dakdichting . Hoe een plat dak isoleren?


Er zijn drie basistypes van platte daken: 1. Er bestaan verschillende technieken voor de isolatie van een plat dak : Warm dak : deze techniek houdt in dat de bestaande afdichting van een niet-geïsoleerd dak wordt gebruikt als dampwerende laag. Het isolatiemateriaal wordt boven deze laag geplaatst en met een nieuwe afdichtingslaag . Plat dak vernieuwen en isoleren. Maar na verloop van tijd neem je.


Het materiaal wordt direct op de ondergrond gelijmd en is uitermate geschikt om gedetailleerd te werken. Een echt lichtgewicht en .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel