Mos op de muur

Groene wanden zijn vernieuwen duurzaam en mooi. Mossen zijn er altijd en overal. In ons ecosysteem zijn ze onmisbaar als zuurstofproducent, isolatiemateriaal en erosie stopper.


Stel direct uw persoonlijk mos -schilderij of moswand samen in de door u gewenste afmeting, kleur, en afwerking met direct de juiste prijs. De wandtegels “ MossTile” zijn van Italiaanse tegelmaker Benetti Stone bestaat uit natuurlijk mos op een brandwerende tegel.

Ze komen in verschillende kleuren (het mos wel te verstaan) dus je kunt ze zelf combineren tot je tevreden bent. Ook op uw klanten heeft een groene muur een rustgevend effect. Mosmuur specialiseert zich in unieke creaties uitgevoerd met mossen of indoor nature.


Heb je wel eens gehoord van mosgraffiti? Mos graffiti is een originele manier om je muren , of iets anders, te versieren. Ook guerrilla tuinierders maken gebruik van mos graffiti om de boel op te vrolijken.


Naarmate mensen milieuvriendelijker en milieubewuster worden, is de trend van levende en natuurlijke graffiti uitgegroeid tot een ware hit voor graffiti artiesten.

Deze levende graffiti wordt ook wel eco-graffiti of groene graffiti genoemd. In plaats van verf, wordt er hierbij gebruik gemaakt van mos ! Toch ziet het er erg mooi uit! Ik heb momenteel wat last van galm in mijn woonkamer en was op zoek naar manieren om dit te verminderen. Ik kan wel bedrijven vinden die panelen met mos aanbieden maar deze vragen meer geld dan ik bereid . Mos die op bomen groeit, groeit niet noodzakelijk goed op muren. Verzamel mos van de stoep, vochtige bakstenen, betonnen paden, enzovoort.


Mos uit bossen werkt minder goed en moet je gewoon in de natuur laten groeien. Als er geen mos groeit op de paden en muren in de plaats waar jij woont, dan zal het mengsel . Er zijn mensen die klagen dat er mos in hun gazon groeit, maar ik baal er juist van dat er grassprieten uit mijn zachte mostapijt steken, schrijft Corlijn de Groot van De Groene Vinger. Ik ben zo enthousiast over mos dat ik het ook wel op de muren wil. Nou ja, aan de buitenkant dan. Ben jij dat mos in je tuin ook zo beu?


Het lijkt overal te groeien, je gras te overwoekeren en niet in bedwang te krijgen. Misschien wordt het tijd om met de wind mee te buigen. Maak van dat ongemak een deugd.

Probeer het mostapijt in je gras niet te bestrijden, maar laat het groeien. Via de onderstaande stappen kun je jouw eigen ontworpen tekening of tekst met mos op de muur zetten! De beste perioden om je graffiti aan te brengen zijn de lente en de herfst. Hier vind je de werkwijze! Graffiti met mosplantjes dus, een groene oplossing voor het traditionele graffitispuiten.


En na aanbrengen en in eerste instantie onderhouden, groeit je kunstwerk op de muur daarna helemaal vanzelf. Mos in je gazon ben je liever kwijt dan rijk! Zeker na een barre en natte winter, duikt mos al snel de kop op. Doordat het gras langzaam opstart bij lage temperaturen, kan mos in het voorjaar de overhand nemen. Graffiti-artiesten die behept zijn met wat milieubewustzijn, laten steeds vaker de spuitbussen voor wat ze zijn: vervuilende ondingen vol giftige chemicaliën.


Hét alternatief is eco-graffiti of mosgraffiti: muren opsmukken met een bloeiende partij mos. Milieuvriendelijk en nog simpel ook. Groene aanslag is de verzamelnaam voor het geheel aan mossen en algen dat groeit op plaatsen die relatief schaduwrijk en vochtig zijn. Het kan zich ook prima hechten aan gladdere materialen als glas, . Er zijn veel manieren om muren wat meer leven te geven. Ook zijn er vormen die minder gewaardeerd worden zoals graffiti.


Nu is er een techniek bedacht waarbij een levende vorm van graffiti geplaatst kan worden op de muren. We hebben het over het groene sterke plantje genaamd mos. Met een moswand kunt u op eenvoudige wijze een stukje natuur in huis halen. De designs van natuurontwerpster Marieke Smets zijn ruim te gebruiken. U kunt zelf een volledige muur.


Zo werd de versteende wijk Kronenburg opgefleurd met groene graffiti op de muren. Een slimme meneer heeft . Deze vorm van urban- en guerilla gardening wordt steeds populairder.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel