Kindrekening nadelen

Sommige ouders zouden het gebruik van een kindrekening kunnen ervaren als een controlemiddel. Meteen een heikel punt: als één . Onlangs heb ik een vader en een moeder geholpen met hun scheiding. Ze hadden samen een schattig dochtertje wat goed kon balletten.


Ze wilden samen de zorg voor hun dochtertje blijven delen, dus werd er een co-ouderschap overeengekomen.

Ook de kosten zouden gedeeld worden, uiteraard wel naar draagkracht. Elke regeling heeft voordelen en nadelen. Wat voor de ene goed is, is het niet altijd voor de andere. Welke regelingen zijn goed voor u? De voorbeelden van kostenregelingen zijn niet geordend in een samenhangend ouderschapsplan, wel onder een titel. Uitleg over een kindrekening vindt u onder Informatie - Vragen over geldzaken.


De ouders hebben een kindrekening nummer op naam van beide ouders geopend.

Maw een rekening waar hij en ik maandelijks telkens een bepaald bedrag op storten, waar dan de aankoop van kleren, speelgoe school,. Het kindergeld zou daar dan ook op gestort worden. Hebben jullie hier ervaring mee? Wat zijn de voor en nadelen ? Bedankt voor jullie antwoord. Bij co-ouderschap is het belangrijk om van tevoren af te spreken welke kosten verdeeld worden en welke niet.


Voorkom dat de ene ouder bijvoorbeeld meebetaalt aan de dure smaak van de ander. Was er tijdens de relatie al vaak discussie over bepaalde kosten, voorkom deze discussies dan als . Wat dan weer wel op papier staat is dat we een gezamelijke kindrekening hebben voor uitgaven zoals schoolrekeningen, jassen, schoenen, kleren voor jeugdbeweging, sportclub,. Ik ben bediende en zij is vastbenoemd in het onderwijs.


Onze bruto-lonen liggen . Meer resultaten van juridischforum. Fiscaal co-ouderschap geeft gescheiden ouders een vals gevoel van. Naast het lagere belastingvoordeel voor beide ouders samen, heeft fiscaal co- ouderschap nog andere nadelen.


Voor de belastingen kan dat wel via fiscaal.

In nieuw-samengestelde gezinnen . Ik zit erg met het volgende in mijn maag. Wij hebben toen een kinderrekening geopend waarop wij beiden een x-bedrag zouden storten voor het (vooraf berekende) onderhoud van onze drie kinderen. Soms kan ook overeengekomen worden dat naast het onderhoudsgeld bepaalde rekeningen rechtstreeks vereffend worden. Schoolboeken die betaald moeten worden, de bijdrage voor een schoolreis, kledij.


Een zogenaamde kinderrekening , waarop (een van) de ouders nu en dan geld stort en die ze . Volgens BROUWERS heeft dergelijke oplossing als nadeel dat zij geen rekening houdt met het. Er kleven ook nadelen aan. Als er niet aan de eerder genoemde voorwaarden voldaan kan worden, ligt verkeerd gebruik op de loer. De kindrekening mag nooit een bufferrekening worden ten gunste van andere uitgaven.


Je moet het unaniem eens kunnen zijn over waar het budget aan besteed wordt. Dat heeft als voordeel dat hun kind minder vaak op en neer hoeft te reizen, maar als nadeel dat ouder en kind elkaar steeds langere tijd moeten missen. Een alternatief is de week in tweeën knippen, waarbij je kind bijvoorbeeld het eerste deel van de week met zijn vader doorbrengt en het andere deel met . De traditionele constructie, waar de kinderen ten laste zijn bij de ene ouder en waar de alimentatie dan aftrekbaar is voor de andere ouder is immers nog steeds fiscaal de meest voordelige.


Alimentatie is alles wat er betaald wordt voor de kinderen, ongeacht of het betaald wordt op een kindrekening of aan . Gezamenlijke kinderrekening. Een handig ding, zeker bij co-ouderschap. Beiden kunnen uitgaven doen voor de kinderen, er is minder onderlinge betaling nodig en het wordt inzichtelijk wat er aan de kinderen wordt uitgegeven. Het kan echter ook een bron van irritatie en gedoe zijn als ieder van u heel anders over . Naar het aantal dagen dat het kind in elk van de huishoudens verblijft.


Of u verrekent de kosten op basis van een vast bedrag per periode. Beide ouders betalen de helft van de kosten. Deze regeling is overzichtelijk. Ook blijft u financieel onafhankelijk. Nadeel is dat de ouder die het minst verdient, de verdeling in de praktijk . Een kindrekening of een kinderrekening is een rekening waarop de gescheiden ouders periodieke (meestal maandelijkse) stortingen (bv. pro rata van hun inkomen) verrichten voor courante uitgaven als bv school, medische kosten, kleding enz.


Elk van de ouders kan dan volgens de afspraken met deze . RECHT UIT HET HART (enkel voor geregistreerden!) › Vragen jan. Wie krijgt kinderbijslag? Hoeveel bedraagt alimentatie gemiddeld? Indien alimentatie wordt betaalworden de kosten van schoolfacturen, gezondheidszorg, aankoop gsm,speelgoe fiets. Spring naar Voor- en nadelen - Je kunt op deze manier belastingvrij geld overhevelen naar je kind.


De kosten in de beleggingsrekening zijn relatief laag. Er zijn geen kosten bij opname van geld of bij een overheveling van het geld naar een ander beleggingsfonds. Je belegt, dus je loopt altijd het risico een .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel