Hoe werkt een beerput

Een beerput is een put waarin menselijke uitwerpselen opgevangen worden. Vroeger was boven de put een bankje met een gat aangebracht, de zogenaamde poepdoos. Vandaag wordt vooral in Vlaanderen . Hoe werkt een septische put?


In een septische put kunnen twee soorten afvalwaters terechtkomen.

Zwart afvalwater, dat is het water van het toilet, en grijs afvalwater, dat is het huishoudelijke afvalwater. Een septische put heeft, in tegenstelling tot een beerput , een afvoer naar het rioolnet. Dat heeft vanzelfsprekend ook een . Fecaliën en urine moeten worden afgevoerd. Daarvoor wordt een septische put of een beerput voorzien.


Maar wat is een beerput precies? En wat is het verschil met een septische put?

Hoe meer er verbruikt wordt, hoe vaker de beerput (of septische put) geledigd zal moeten worden. Enkele weken geleden brachten we een artikel over septische putten in onze newsletter. En dat in een beerput zich bovenaan enkel schuim en vet bevindt en dat er geen korst gevormd wordt? De beerput is een eenvoudige put waarin ontlasting en urine en eventueel spoelwater worden opgevangen, zonder verdere behandeling. Als de put niet waterdicht is, lekt de waterige fractie deels de bodem in.


Een deel van het organische materiaal wordt biologisch afgebroken. Vooral in Vlaanderen lopen de woorden beerput en septische put door elkaar. Gebruik je toch dik toiletpapier, kijk dan op de verpakking of deze vlot afbreekbaar zijn. Er zijn verschillende systemen die zorgen voor de waterafvoer van uw woning of bedrijf. U kunt een beerput of een septische put hebben of u kan rechtstreeks verbonden zijn met het rioleringsnet.


In de eerste gevallen is het belangrijk dat u deze putten regelmatig in de gaten houdt zodat u geen problemen krijgt. Als de bacteriën in een septische put of beerput de afbreking niet meer aankunnen, dan verstopt de afvoerbuis geleidelijk aan. Wordt er een object ingegooid die zichzelf niet kan afbreken, of vast komt te zitten in de afvoerbuis dan heeft u een probleem.


Het is belangrijk dat u de werking van deze bacteriën zo goed . De diverse systemen voor de Individuele Behandeling van Afvalwater zien er allemaal verschillend uit, maar de werkingsprincipes zijn steeds gelijk. Het gaat steeds om combinaties van fysische processen, biologische processen en chemische processen die samenwerken om het afvalwater te .

Bacteriën helpen je meer dan één handje bij de gedeeltelijke afbraak van alle vaste en bezonken materialen, en voor het weer vloeibaar maken van de harde bovenlaag van je septische put. Hoe ziet de werking van een septische put er uit, en wat mag je zeker niet . De werking van een septische put is gebaseerd op een eenvoudig principe: het verzamelt slib, waarbij anaerobe bacteriën ervoor zorgen dat alle verontreinigde delen uit het water worden gehaald (ook wel septische gisting genoemd). Dit proces gaat gepaard met gasontwikkeling . VAKO Ontstoppingsdienst Vlaanderen.


Vragen over het onderhoud van de leidingen en uitleg over de werking van septische putten, beerput , afvalwater en straatriolering. Hierdoor werkt de septische put als een natuurlijk zuiveringssysteem. Sowieso stelt de Vlaamse milieuwetgeving dat je huishoudelijk afvalwater het best wegwerkt via de riolering, maar dit ​hangt af van zone per zone, en dan nog eens van gemeente tot gemeente. Hoe groot moet de septische put zijn? Sanitherm heeft het voor u op een rij gezet.


In de meeste gemeenten is hij nog verplicht: de septische put. Deze vergaarbak voor het afvalwater lijkt op het eerste zicht een banale functie te hebben, maar toch kan een verstoring van het biologische evenwicht in de put vervelende gevolgen hebben. De septische put is namelijk bedoeld om het . Toch hebben vele woningen nog een septische put of beerput. Dit is ook geen overbodig iets! Door de lange afstand treden veel meer verstoppingen op bij rechtstreeks aangesloten rioleringen!


Wij hebben een septic tank. Hoe kunnen wij deze gezond houden? Ook best geen kuiswater met zeep en zo door het toilet kieperen. Er bestaan idd ook middeltjes om door te spoelen maar hoe goed die dan wel of niet werken weet ik niet. Mijn put werkt al jaar perfect.


Al die tijd gebruik ik regenwater. Ik heb nog niets speciaal moeten doen hiervoor.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel