Grof stucwerk glad maken

Al tijden genoeg van die muur met sierpleister of spachtelputz? Is jouw muur beschadig of heb je een nieuwe muur van nieuwe celbetonblokken? Wil je graag een mooie gladde geschilderde muur?


Jouw muur glad maken kan nu echt zelf, zonder opnieuw te stucen. Dit kan met speciale muurverfproducten van. Hoi, ik ben Luuk van Knauf.

In deze video laat ik je zien hoe je stucwerk vlak en glad maakt. Je wand is geschikt als het een droge ondergrond is zoals granol, grof stucwerk , structuurverf, glasvezelbehang, bestaand vlak stucwerk of gipsplaten. Verwijder stof en loszittende deeltjes eenvoudig met de stofzuiger. De goedkoopste manier om uw wanden glad te maken is door er een dunne laag stucwerk over heen te smeren. Tegenwoordig hebben de meeste doe-het-zelf winkels namelijk ook een middel genaamd muurglad.


Dit moet worden aangebracht met een verfroller en vervolgens met een muurglad strijker worden glad. Afbeeldingen van grof stucwerk glad maken Meer afbeeldingen voor grof stucwerk glad maken Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.

In mijn aanstaande huis zijn de muren grof gestuct, als het ware voor een mediterraan effect. Zelf heb ik ze liever glad. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Afschuren lijkt mij de beste oplossing.


Kan je zelf een wand glad maken ? En breng de pasta met rustige, waaierende bewegingen op de wand aan om deze glad te maken. Knauf StucPasta is een kant-en-klare pasta waarmee je direct aan de slag kan en een wand glad maakt. Gewoon met redelijk grof schuurpapier (eventueel met een machine, dat gaat wel iets sneller maar het blijft een bereklus) de muur zo glad mogelijk maken , en kleine oneffenheden die je blijft zien dichtsmeren, met wat gips ofzo. Maar het is ene verschrikkelijke stofbende.


Stucken is wel schoner, maar ook veel duurder en . We willen ze nu echter glad om ze met pasteltinten te schilderen. Zou het mogelijk zijn om een muur die bezet is met zeer grof stucwerk te schuren zodat hij vlak(ker) wordt ? Met piek alabastine wand! Dus laagje Fnf op de muur en evt.


Roodband pakken van Knauff. Volgens de zak aanmengen. Grof egaliserend aanbrengen met een spaan. En daarna rechttrekken met een spackmes.

Voordat je hem rechttrekt kan je eventueel de muur over langere afstand eerst nog wat egaliseren met een rei. Als je veel hebt moeten aanbrengen op een . Mijn gepleisterde muren staan nogal grof voor het moment en ik zou deze willen schuren om ze mooi glad te maken en nadien te schilderen. Tip: Voor het schuren van stuc - en pleisterwerk of gipsplaat: gebruik eerst een medium korrel om grove oneffenheden te verwijderen en vervolgens een fijne korrel . Houd de plakspaan goed vast.


Zorg dat je de plakspaan goed vasthoudt. Voor een strakker resultaat kan je meerdere keren over het oppervlak strijken met de spaan. Afhankelijk van de ondergrond is een tweede laag StucPasta nodig.


Deze kan je ongeveer uur na de eerste laag aanbrengen. Glad maken van bestaand grof sierpleister. Type klus: Stucwerk binnen. Soort woning: Ouder dan jaar. Materiaal verzorgd door: De vakman.


Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . Glad stucwerk dient aangebracht te worden voordat begonnen kan worden met het versieren, schilderen of het behangen van muren. Om het kiezen niet al te moeilijk te maken hebben we een selectie gemaakt van de soorten stucwerk die het meest worden gekozen. Hieronder volgt een korte uitleg. Omdat ik wekelijks bij de bouwmarkt kom, heb ik wel iets nieuws gevonden van Alabastine , een soort stuc -plamuur-verf die speciaal ontwikkeld is voor het . Stucwerk is moeilijk zelf goed aan te brengen, dit kun je het beste aan een professional overlaten.


Stucwerk of sierpleister kan heel glad worden aangebracht, maar ook grof of met een patroon of reliëf. Deze korrels zijn er in verschillende groottes, van fijn tot grof , en in verschillende kleuren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel