Verf houten vloer

De natuurlijke kleur behouden of een nieuwe kleur? En welke voorbereidingen zijn nodig? Geen neutraal hout , maar een trendy witte of gekleurde vloer ? Of gewoon de kale plekken wegwerken?


De sterke lak van Histor is een uitstekende keuze. Ook bij intensief gebruik blijft je vloer jarenlang mooi.

Het is een bewerkelijk klusje, maar de vloer verven is absoluut de moeite waard. De ruimte krijgt een compleet. En hoewel we sowieso al fan zijn van onbewerkte houten vloeren, vinden we het stiekem ook prachtig als deze geverfd zijn. Bijvoorbeeld in sereen wit, zoals we veel zien in Scandinavische interieurs. Of juist in de contrasterende kleur zwart.


Ga je zelf je houten vloer verven ? Dan helpen wij je natuurlijk . Ben je toe aan een andere kleur op de vloer? Met dit stappenplan van vtwonen weet jij straks precies hoe je een houten vloer kunt verven.

Aan de hand van ons 10-stappenplan leggen we uit hoe je succesvol een houten vloer schildert. Evelien De Bruyne (27) gaf de houten vloer van haar logeerkamer onlangs een kleurrijke make-over. Evelien gaf het lichtgrijze parket een zachtblauwe tint. Welke verf kan ik het beste gebruiken voor het verven van een houten vloer en is het nodig om de vloer te ontvetten, schuren en gronden?


Het verven van een houten vloer is een makkelijke en praktische oplossing voor het creëren van een nieuwe sfeer in uw woning. Daarnaast zult u met de juiste verf en voorbereiding,. Er wordt vaak op gelopen en er wordt misschien met meubels overheen geschoven. Een houten vloer krijgt het soms zwaar te verduren.


Een goed bescherming voor uw vloer is dus erg belangrijk. Met een vloerverf kunt u uw vloer een slijtvaste laag geven. Afhankelijk van de ondergrond kunt u kiezen uit een transparante . Houtverf voor het verven van een houten vloer ligt voor de hand.


Lees hier hoe u de juiste vloerverf kiest. Wie zegt dat verf uitsluitend gereserveerd is voor de muren? Bekijk deze twee originele ideeën voor het schilderen van houten vloeren.


Foto Giny Hafkenscheid – Enting (Schipborg) over houten vloer verven : “Eerst op kleur gebracht ( klein beetje titaanwit , heel klein beetje rauwe omber en een heel klein beetje dodekop, gemengd met Moose Farg Skydd – F- type) daarna drie keer gelakt met Topp vloer lak”. Moose Färg is bijzonder gemakkelijk in gebruik . Tussen de lagen telkens lichtjes schuren (P240) en ontstoffen.

De parketvernis zorgt voor de bescherming tegen slijtage. Dat zijn verven die sowieso slijtvast zijn (bv. vloerverven speciaal voor garages), maar op hout mogen die niet worden aangebracht omdat hout. Als het terpentine-verdunbare verf is én deze al is doorgedroogd niet! Is deze nog vers, dan met terpentine of wasbenzine op een pluisvrije doek, maar - voorzichtig en spaarzaam- pas op dat je geen doffe plekken krijgt.


Is het doorgedroogde waterafdunbare verf (acryl), dan met een alcoholoplossing of spiritus. Advies mbt betonverf op een houten vloer verven. Dit is vooral interessant bij houten vloeren en trap schilderen, de meer belaste oppervlakken.


Beste betonverf en vloercoatings tips. U gaat uw houten vloer verven ? Zorgt u dan voor de beste verfproducten voor uw vloer. Een goede vloerverf kan uw vloer uitstekend beschermen tegen slijtage. En bovendien zijn de meeste dekkende vloerverven in vele kleuren te mengen. Wilt u uw vloer liever met een transparante coating schilderen?


Uw houten vloer (laten) verven ? Kiest u krijtverf, betonverf of white wash? De vloer dekkend verven ? Ontdek en bewaar ideeën over Houten vloeren schilderen op Pinterest. Meer ideeën over Geschilderde houten vloeren, Verf houten vloeren en Witte geschilderde vloeren. Heb je een houten vloer , maar ben je daar op uitgekeken? Dan wordt het tijd om de vloer eens flink in de verf te zetten.


Kijk voor tips op vtwonen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel