Lamp aansluiten kleur draden

Haal de blauwe en de zwarte draad door het gat van de aansluitkap van de lamp en doe dat ook met de geel-groene aardedraad als die aanwezig is. Let op: in oudere huizen kunnen de kleuren van de draden afwijken. Monteer de aansluitkap aan het plafond. Strip met een dradenstripper. Ik wil een plafondlamp (Tross van Ikea) aansluiten.


Ik kom echter niet uit met de draadkleuren.

Deze draden zitten op de lamp : één bruine, één (donker)blauwe en één met groen en geel. Ik heb alle combinaties al geprobeer maar het lukt niet. Uit het plafond komt een zwarte draad en een blauwe draad. Hoe sluit ik dit in vredesnaam aan?


Soms doet lamp het, maar ze branden niet allemaal. Iedereen moet wel eens een plafond lamp , plafonnière, hanglamp of gewone lamp ophangen en aansluiten. Voor de een eenvoudig klusje, voor de ander een lastig klusje.


Waar moet u aan denken, welke draad moet waar en hoe moet het veilig.

Een lamp aansluiten is niet moeilijk, er hoeft eigenlijk geen installateur aan . Een blauwe draad ontbreekt. De twee draden zitten samen in een kroonsteentje, dus het lijkt erop alsof de vorige bewoner deze twee draden heeft gebruikt om zijn lamp op . Lamp ophangen welke kleur draden ? Dan de automaat terug op zetten en de betreffende lichtschakelaar . Hoe kun je meten of een draad aarde of nul is? Wat gebeurt er precies als je een lamp aansluit tussen de fasedraad en aarddraad. De kleuren van de draden. Er zijn kleuren draden die gebruikt worden bij elektra.


Zoals u kunt zien op het plaatje gaat de bruine draad naar de schakelaar en naar het stopcontact. De blauwe gaat naar de lamp en naar het. De lamp die ik wil bevestigen heeft een blauwe en een bruine. Vervolgens ook nog eens een kroonsteentje met ingangen! De zwarte op de blauwe of de zwarte op de bruine aansluiten ? Alvast bedankt voor je reactie!


Wie kan mij vertellen welke kleur draad bij welke letter hoort? Een lamp moet je eigenlijk aansluiten op een blauwe en een zwarte draad. Dit doet u meestal met behulp van een kroonsteen.

Indien de lamp geaard is sluit u ook de aarde aan. Draden : Bruin - plus of fasedraad (deze draad kan ook zwart zijn als hij geschakeld is);. Een voorziening moet bijvoorbeeld worden gemaakt wanneer men een aansluitsnoer met stekker aan een wandlamp wil aansluiten. Uit de muur komen vijf verschillende kleuren draden , soms moeilijk te zien welke.


Geschreven door Santy in de rubriek: Elektriciteit. Bedenk hoe je het licht wilt bedienen: wil je meerdere lampen aanzetten via schakelaar, lamp via schakelaars kunnen bedienen (hotelschakeling), enzovoort. Leg een leiding van elektrabuis aan vanaf de groepenkast naar de centraaldoos.


Trek daar een fasedraad (bruin), een 0- draad (blauw) en aardedraad. Deze passen niet in het kroonsteentje van de spotlamp ,ze zijn veel te dik. Het lijkt ingewikkeld om met de kleuren om te gaan maar indien je je aan onderstaande regels houdt is ook het aansluiten van de kleuren kinderspel. Onthoud dat je altijd kleur op kleur aansluit 2. Doorloop het stappenplan en het aansluiten van uw lichtschakelaar wordt een fluitje van een cent!


Verbind de beide draden in de centraaldoos met de corresponderende kleuren van de draad. Geaard stopcontact: Schroef. Lamp aansluiten op lichtschakelaar.


Zorg er hierbij voor dat de zwarte draad van de lamp tegenover de zwarte draad uit het plafond komt te zitten. Voor blauw (of bruin) geldt hetzelfde. Duw de draden goed aan en draai de schroefjes stevig vast. Als je een aardedraad hebt, dan monteer je die op de lamp zelf. Meestal zit de aansluiting hiervoor op het . Een schakelaar wordt in principe op twee draden aangesloten.


Achter een schakelaar vindt u meestal een bruine draad ( fasedraad of stroomvoerende draad ) en een zwarte draad ( schakeldraad ). De schakeldraad vormt de verbinding tussen schakelaar en lamp. Als u achter een schakelaar meerdere zwarte draden vindt .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel