Parket dweilen

De vloer afnemen met een vochtige dweil zou ook op wekelijkse, al dan niet tweewekelijkse basis moeten gebeuren. U moet erop letten dat u geen kletsnatte, maar een lichtvochtige goed uitgewrongen dweil of mop gebruikt. Overtollig water kan de vloer beschadigen, de planken kunnen kromtrekken of er . Vooral in de winter kan het hout door gebruik van de CV nog wel eens te droog worden waardoor er krimpscheuren in uw parket kunnen ontstaan.


Die daarna weer snel vocht op kunnen nemen bij het dweilen omdat de olielaag en of vernislaag gebroken is.

Bij de aanschaf van een parketvloer is het daarom raadzaam om . Heeft er iemand tips hoe ik mijn houten vloer het beste kan schoonmaken? Het is een eikenvloer met whitewash en olie bewerkt. Welke schoonmaakmiddel kan ik het beste gebruiken? Een ander soort parket is geboende parket.


Deze poets je met een dweil en ph- neutraal onderhouds- én reinigingsmiddel in één, zodat de vloer beter bestand wordt tegen vocht en vlekken. Wanneer de vloer pas geboend is, moet je minimaal twee weken wachten vooraleer je gaat reinigen met zeep.

Een houten vloer geeft het hele huis een gezellige uitstraling, maar om deze mooi te houden moet je wel weten hoe je hout op de juiste manier schoonmaakt! Hoe krijg je een houten parketvloer weer mooi schoon? Lees hier de stappen hoe je je vloer reinigt.


Maar het dagelijks schoonmaken van. Voeg nooit dus nooit ammonia aan je water toe als je je houten vloer gaat dweilen. Vraag zeker raad aan medewerker in de winkel, dan weet je precies welk product en op welke werkwijze je het parket kunt verzorgen. Vernis: het vergt niet veel op je verniste of gelakte vloer te onderhouden.


Regelmatig stofzuigen en wekelijks dweilen met een goed uitgewrongen dweil is voldoende. Deze is behandeld met kalk en chloor omdat wij houden van een bleke, natuurlijk ogende parket ! Ons werd aangeraden deze parket wekelijks te kuisen met in water opgeloste marseillevlokken. Elk vlekje van vet en dergelijke zou je onmiddellijk zien, maar even met de dweil en deze marseillezeep erover en hup, vlekken . Geoliede houten vloeren dweilen. Ik heb een geoliede houten vloer, advies voor het onderhoud was om de vloer te dweilen met triptrap natuurzeep gisteren een nieuwe fles gekocht. Waar dweilen jullie je vloer mee?


Reinigen: dweilen met zeep. Hier is het belangrijk om niet te veel water te gebruiken.

Er mag absoluut geen plasvorming ontstaan. Voeg een dopje natuurzeep toe aan het dweilwater en maak de dweil licht vochtig. Die moet immers gedurende uur drogen. Een geverniste vloer moet je ook stofvrij maken en al het vuil grondig verwijderen met een borstel. Hierna mag je met een licht vochtige doek dweilen , gebruik een zachte reiniger waarop vermeld staat dat hij geschikt is voor geverniste parketvloeren.


Liefst gewoon kookwas, zonder wasmiddel. Anders verliezen ze hun opnemende, reinigende werking! Heel af en toe een keertje dweilen met parketreiniger van HG, voedt het parket namelijk ook een . Een geoliede parketvloer kan je wekelijks stofzuigen met de speciale stand voor parket - en tegelvloeren. Een of enkele keren per jaar moet je de vloer dweilen , maar let daarbij op!


Je mag geolied parket nooit dweilen met alleen maar water. Anders neem je de beschermende olie die erop zit weg en wordt je parket erg gevoelig voor hardnekkige vlekken. Je moet dus een voedend product, Woca Natuurzeep, aan je dweilwater toevoegen. Voor het jaarlijks onderhou maak je gebruik van de Woca . Ontdek hier hoe je je houten vloer op een efficiënte manier kunt reinigen. Vloeren worden snel vies!


De twee kunnen niet worden gecombineerd. Het parket moet regelmatig (liefst wekelijks) worden gedweild met water met toevoeging van voedende zeep. Parket dweilen kan zeker, maar dan moet je deze aandachtspunten wel respecteren: Gebruik een goed uitgewrongen dweil of mop.


Laat de standaard schoonmaakmiddelen links liggen. Gebruik alleen schoon water en eventueel een speciaal reinigingsmiddel voor parketvloeren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel