Brandwerend bekleden staalconstructie

Brandwerende staalbekleding. Steeds meer gebouwen worden met een stalen draagconstructie ontworpen. In geval van brand mag de hoofddraagconstructie niet bezwijken gedurende de vereiste tijd.


Om de draagconstructie voldoende lang intact te houden tijdens een bran is het noodzakelijk een brandwerende. Zowel voor utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, en woongebouwen geeft het Bouwbesluit eisen voor veilighei onderverdeeld in de paragrafen gebruiksveilighei sociale veilighei brandveiligheid en constructieve veiligheid. Door de staalconstructie te betimmeren met brandwerende plaat zijn brandwerendheden van 6 en 1minuten haalbaar.

Bekleden met plaatmateriaal. Kantoorgebouw RDT Corus (IJmuiden). Het bespuiten van de staalconstructie kan een brandwerendheid van tot en met 1minuten opleveren. Bespuiten is een methode voor het profielvolgend bekleden van (de onderdelen van) een staalskelet.


De methode is geschikt voor. Om staal voldoende lang intact te laten tijdens een bran is het noodzakelijk een brandwerende isolatie aan te brengen. Het nodigt uit tot creativiteit en geeft karakter.


Een helft van een bestaande twee-onder-één kapwoning is eind jaren negentig voorzien van een aanbouw.

Van de woning zijn de zij- en achtergevel op begane grondniveau doorbroken en uitgebouwd. Om de oorspronkelijke zij- en achtergevel op te vangen zijn er enkele stalen liggers aangebracht. Hoe sterk staalconstructies ook zijn: in geval van brand kan een staalconstructie in slechts á minuten ernstig verzwakken.


Hierdoor neemt het instortingsgevaar van een gebouw sterk toe. Het brandwerend bekleden van een staalconstructie , vaak de hoofddraagconstructie van een gebouw, met een brandveilige, . Zorg ervoor dat uw medewerkers bij brand veilig kunnen vluchten met het bekleden van de staalconstructie van uw gebouw. Preficon is dé leverancier van brandwerend materiaal en helpt u dan ook graag bij het brandwerend bekleden van uw staalconstructie.


Neem direct contact met ons op! Als u brandveiligheid belangrijk vindt, en dat vindt u ongetwijfel is het een goede optie om draagconstructies van hout, beton of staal te beschermen tegen brand. In de huidige ontwerp- en bouwpraktijk komen deze vier materialen meestal in aanmerking voor de draagconstructie van gebouwen. Staal , beton, steen en hout.


In de Nederlandse bouw blijkt de brandwerendheid nog vaak . In literatuur regel van . Een brandwerende bekleding of omkasting verhoogt de brandweerstand van uw staalconstructie. Laat uw staal brandwerend bekleden door AFA professionals. Samenstelling van de backing: 2-lagig.


Bij brand loopt een staalconstructie risico.

Wanneer het staal te heet zou worden, kan het onder de normale ontwerpbelasting dusdanig vervormen, dat de constructie bezwijkt. Omdat de stalen liggers van een geïntegreerde vloerconstructie goeddeels door beton omgeven zijn - alleen de onderflens ligt . Hoofddraagconstructies, opgebouwd uit stalen kolommen en stalen liggers, moeten in veel gevallen brandwerend bekleed worden. De Gyproc brandwerende staalbekledingen zijn zonder afwerking van de naden en voegen, uitgebreid getest. Dit bespaart een extra arbeidsgang en montagetijd.


De staalconstructie is vaak zo gesitueerd dat deze in het zicht moet blijven. Dit kan dan gedaan worden door een dunne brandwerende coating aan te brengen. De coating van Rudolf-Hensel is hier uitermate geschikt voor en is geschikt voor zo wel binnen- als buitentoepassingen. De zwaarte van de hoofddraagconstructie . Vraag: nieuwe draagconstructie uitbouw brandwerend ? BB moet deze staalconstructies brandwerende uitgevoerd worden? Master Protection kan brandwerende staalbekleding verzorgen wat steeds meer een vereiste wordt.


Deze hoofddraagconstructie mag in geval van brand niet bezwijken gedurende de vereiste tijd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel