Vocht in de spouwmuur

Wanneer je een bestaande spouw gaat isoleren bestaat de kans dat er vocht en schimmel optreed op de muren. Hoe dit behandeld moet worden lees je hier. Optrekkend vocht door condensatie in de spouw. In de spouwmuur is er sprake van een warme binnengevel en een koude buitengevel. Door het verschil in temperatuur tussen deze muren ontstaat er een condensatieproces in uw spouwmuur.


Dit is geen probleem omdat hiermee in de bouwkundige constructie rekening is gehouden.

Wat wel erg belangrijk is, is dat het binnenblad (de binnenste muur van uw spouwmuur ) en het isolatiemateriaal wel droog moeten blijven. Ondanks een goede bouwkundige constructie kan optrekkend vocht in de . Bij opstijgend vocht zuigen de stenen, door de capillaire werking, het grondwater op. Het vocht trekt via de wanden en de spouw omhoog.


De vochtplekken zijn vooral zichtbaar boven de plint. Houten constructies onder de vloer kunnen worden aangetast door schimmels. Impregneren van de muur (als meer of minder oppervlakkig hydrofoberen met waterglas o.d.) heeft uitsluitend nut als het probleem ontstaat door rechtstreeks doorslaand vocht bij langdurige regenval.


Doorslaand vocht , ook wel regendoorslag genoem is vocht dat via de buitenschil van een gebouw doordringt in de spouw en daarna verder oprukt richting binnenmuren. Dit fenomeen doet zich vooral voor bij poreuze of beschadigde buitenmuren.

Ook bij gevels met een hoge regenbelasting kunnen er zich op termijn . Het isoleren van de spouwmuren heeft grote voordelen. Omdat je hoeft minder hard te stoken om het lekker behaaglijk in huis te krijgen én te houden, verbruik je minder energie. Goed voor je portemonnee en voor het milieu! Vocht veroorzaakt door een spouwmuur is eenvoudig op te lossen. In dit artikel lees je meer info . Over het algemeen kan het best vaak voorkomen dat er bij een spouwmuurisolatie vochtproblemen kunnen ontstaan.


Vooral na het isoleren van . Met spouwmuurisolatie wordt de spouw opgevuld met isolatiemateriaal. De spouw isoleren houdt de kou buiten. Zo wordt de temperatuur van de binnenmuren flink hoger. Zo verdwijnt het vocht uit de spouw. Goede spouwmuurisolatie voorkomt vochtproblemen.


Op de koude binnenkant van een spouwmuur slaat vocht neer. Heb je andere vochtproblemen? Het is alleen best een forse ingreep maar de moeite waard en zelfs de overheid promoot gezondheid voor mens en woning. Je kunt overigens ook zonder spouw de muur van buiten en . Heeft u last van vocht in de spouwmuur , of wilt u meer weten of hoe u bekende spouwmuur vochtproblemen kunt voorkomen?


Het systeem van een spouwmuur is in principe waterdicht, mits u hier op de juiste manier mee omgaat en er geen constructiefouten of slordigheden ontstaan.

In de praktijk is dat vaak wel het geval, . Sommige mensen zijn bang voor vochtproblemen bij het na-isoleren van hun spouwmuur. Bij Isolteam krijgen we dan ook meermaals vragen over het verband tussen spouwmuurisolatie en vocht. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten.


Het grondig isoleren van een woning mag er dan wel voor zorgen dat warmteverlies in de kiem kan worden gesmoor het brengt ook een belangrijk nadeel met zich mee. Wanneer je er zowel voor kiest om je dak te isoleren als de vloer en spouwmuur kan je er namelijk voor zorgen dat het aanwezige vocht in de lucht . Op het moment dat jij besluit om je spouwmuur te gaan isoleren speelt er een aantal factoren mee. Vochtproblemen als reden voor spouwmuurisolatie.


De belangrijkste factor is natuurlijk dat jij niet wil dat je voor de vogeltjes stookt. Je cv -installatie draait op volle toeren, maar tegelijkertijd lijkt het wel alsof de warmte niet in . Spring naar Spouwmuur isolatie gaat bijna altijd goed - Een goede inspectie vooraf voorkomt dat. Problemen worden veel meer veroorzaakt door slechte ventilatie. Bij een normale ventilatie leidt spouwmuurisolatie niet tot vochtproblemen”, aldus Ariëtte Dommering.


Wil je gratis offertes ontvangen voor spouwmuur. Heb sinds het vol spuiten van de spouw , heel veel last van doorslaand vocht kant slagregen (vooral zichtbaar aan de ramen,water spijpelt lang bovenkant raam binnen ). Wat zou de oorzaaak kunnen zijn van dit probleem en hoe zou . Harry Noordberger stelt in de BouwProfs groep op Linkedin de volgende vraag: Isolatie in de spouw , bij een klant werd spouwisolatie aangebracht en. Steeds is er een derde oorzaak aanwezig van toevoer van vocht dat door het aanbrengen van de spouwmuurisolatie anders geaccentueerd wordt. Van oudsher hebben huizen een enkele buitenmuur.


Een spouwmuur is een dubbele buitenmuur. Dit was om vocht buiten te houden. Later ontstond het idee om de tussenruimte te vullen met isolatiemateriaal, om zo de warmte in het huis vast te houden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel