Dakisolatie materialen

Je dak isoleren kan met verschillende soorten dakisolatie. Een overzicht van de verschillende materialen met prijzen, voordelen en nadelen vind je hier. Het dak isoleren kan gebeuren met verschillende materialen. In dit artikel bespreken we de soorten dakisolatie met hun voor- en nadelen.


Met dakisolatieplaten kan je zowel hellende als schuine daken goed isoleren.

Isoleren van een plat dak. Een plat dak kan bijvoorbeeld met verschillende materialen van buitenaf worden geïsoleerd. PIR is hier een veelgebruikt materiaal.


Het is namelijk drukvast (en goed beloopbaar) en . Zoals het bij ruwbouwmaterialen aangewezen is om BENOR-producten te gebruiken doe je er bij de isolatie goed aan materialen te gebruiken waaraan de technische goedkeuring BUtgb (= Belgische Unie ter goedkeuring in de bouw), een ATG, werd toegekend. Wat thermische isolatie betreft, kiezen de meeste klussers . Welk type materiaal heb je nodig voor het isoleren van je dak?

De voor- en nadelen van verschillende dakisolatie materialen op een rijtje. Binnen dakisolatie zijn er verschillende materialen te vinden die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Het belangrijkste is de isolatiewaarde van het materiaal.


Dit wordt uitgedrukt door middel van een R waarde en bij het isoleren van een dak kies je voor een waarde van of beter. Via een dak dat niet geïsoleerd is, gaat heel wat warmte verloren. Een goede dakisolatie kan dan ook een serieuze besparing op je energiefactuur betekenen, wat uiteraard ook ecologische voordelen met zich meebrengt.


Ze hebben een grote isolatiecoëfficiënt waardoor je heel wat kan winnen aan dikte. Het gaat om samengeperst materiaal , wat isolatieplaten drukvast maakt. Ze zijn dan ook zeer geschikt voor het isoleren van vloeren. Voor materialen dakisolatie kun je veel gebruiken. Glaswol, steenwol, schapenwol, eps platen.


De meest gebruikte materialen en hun eigenschappen staan hier. Op de pagina Dakisolatie staat informatie over de soorten dakisolatie , materialen (keuze en dikte) en over besparingen op je energieverbruik. Belangrijk: vocht moet uit je dak weg kunnen, anders gaat het hout rotten.


Zit aan de buitenkant een dampremmende laag, dan moet je aan de binnenkant klimaatfolie gebruiken.

Kom alles te weten over het aanbrengen van dakisolatie in uw woning. Heerlijk koel in de zomer, lekker warm in de winter! Koop isolatie materiaal online. Met purschuim kun je snel voegen, scheuren en naden dichten, vullen en isoleren.


Je kunt purschuim op allerlei materialen aanbrengen. Het helpt in de strijd tegen warmteverlies, tocht, geluidsoverlast en vochtbestrijding. Dakisolatie is waarschijnlijk een van de meest rendabele energiebesparende ingrepen. Op twintig jaar tijd kan een goed geïsoleerd dak je zelfs meer dan 5. Maar welk type isolatiemateriaal levert je nu het meeste op? In deze uitgebreide blogpost overlopen we de verschillende . Anorganische isolatiematerialen.


Eigenlijk de tussencategorie in de isolatiematerialen. Basisgrondstof voor deze materialen zijn mineralen en komen dus ook vrij in de natuur voor. Voor de verwerking van deze materialen van grondstof tot isolatie is evenwel heel wat energie nodig. Denk maar aan het smelten van zan . In oude gebouwen wordt soms verborgen historisch isolatiema- teriaal aangetroffen, zoals boek- weitdoppen, zeegras of schelpen. Vaak kan dat op zijn plaats blijven en zijn functie blijven vervullen.


Deze gids biedt een overzicht. Historische isolatie - materialen. Het is ook mogelijk om subsidie te krijgen voor zelf aangebrachte materialen. De kosten hiervan liggen vaak een stuk lager.


Echter krijgt u wel alleen subsidie op de kosten van de materialen en niet op uw eigen loonkosten. De verwachte materiaalkosten en isolatiewaarde (Rd-waarde) kunt u aangeven .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel