Parket oliën

Wil je je houten vloer in de olie zetten? Met de klusvideo van KARWEI wordt in het stappenplan uitgelegd hoe je je houten vloer met olie afwerkt. Behandel je nieuw hout: schuur de ondergrond met schuur- papier korrel P220.


Reeds geolied hout schuur je licht op met korrel P280. Is het hout reeds behandeld met vernis of lak?

Verwijder dan alle vernislagen tot op het kale hout. Schuur steeds in de richting van de houtnerf. Voor grotere ruimtes is het handig om een . Maar een correcte plaatsing van olie is zeer belangrijk voor een mooi resultaat en, niet te vergeten, een lange levensduur. Olie voedt het hout terwijl het natuurlijke.


Wilt u uw houten vloer oliën ? Klik hier voor een stappenplan! Met olie krijgt je vloer bescherming met behoud van de natuurlijke uitstraling.

Hoe gaat dat in zijn werk? Zie het in dit stappenplan. Vind hier tips en tricks om een houten parket vloer te behandelen met onze olie. Onze olie is geschikt voor zowel eiken als grenen vloeren. Bij het schuren van de parketvloer ontstaan er in het hout microscopische hoogte verschillen.


Dit zijn eigenlijk een soort open poriën. Bij geoliede vloeren komt er olie op de vloer. Deze olie verzadigd het hout van de vloer zodat deze waterafstotend wordt.


De microscopische hoogteverschillen blijven in de vloer wel . Olie dringt diep door in uw parketvloer en haalt de nerf prachtig op. Doordat olie geen filmlaag vormt, krijgt uw parketvloer een natuurlijke, matte en zijdezachte uitstraling. Door uw parketvloer te behandelen met olie , beschermt u deze tevens tegen vuil en vocht. U kunt bij de oliën kiezen uit een groot variété aan kleuren en . Olie voor parket dringt helemaal door in het hout en verwent uw parket van binnenuit.


Zo blijft uw hout ademen en bewaart het zijn natuurlijk uitzicht. De grootste troef van olie is dat je de natuurlijke print van je hout mooi blijft behouden.

Parketolie doet uw vloer leven. Het zal je parket ook iets donkerder kleuren, waardoor kleine beschadigingen aan de vloer minder opvallen. Olie leent zich ook perfect voor plaatselijke herstellingen en kleine retouches bij krassen en oneffenheden. Een houten vloer of parketvloer moet volledig droog zijn voordat je met het aanbrengen van de olie begint. Eerst na het polijsten kan de olie aangebracht worden.


Na het polijsten openen de poriën zich en kan de olie volop impregneren. Werk bij voorkeur bij een kamertemperatuur van ca. Uw parket schuren en behandelen met olie , lak of hardwax?


De meest courante afwerkingstechnieken voor parketvloeren zijn vernissen, oliën en boenen. De keuze hangt af van persoonlijke smaak en de soort belasting die de vloer moet ondergaan. Keuken en badkamer kan je bijvoorbeeld best vernissen, terwijl in de woon- of slaapkamer een geboende parket geen enkel . Onze eiken parket is door de vorige eigenaars geboend. Er heeft ook altijd een mat gelegen waardoor er grote kleurverschillen zijn.


Boenwas parket is moeilijker te onderhouden. Graag willen we het parket oliën zodat die er mat en natuurlijk kan uitzien. Het liefst willen we niet schuren. Bij een geoliede vloer wordt er gesproken van een houten vloer of parketvloer die is behandeld met een onderhoudsolie of impregneerolie.


Door uw vloer te behandelen met onderhoudsolie, geeft u de vloer een natuurlijke uitstraling. Door de behandeling met een speciale olie wordt uw vloer beschermd tegen indringend . Maar blijft geolied parket in jouw thuis het langst mooi, of is de beste optie voor jou parket dat je vernist? Wat je ook kiest, Quick-Step helpt je graag op weg.


Je parket oliën betekent dat je het hout verzadigt: de olie dringt door in de poriën en beschermt . Tijdens de gratis vloerinspectie op locatie beoordelen we de staat van de vloer en voorzien wij u van advies omtrent de juiste behandeling. Normaliter keer schuren en polijsten. U heeft de keuze uit lak, olie of hard-wax, welke . De wijze waarop bepaalt het uitzicht, de levensduur, het comfort en het onderhoud van uw vloer. Olie geeft een mat en natuurlijk uitzicht maar vraagt wat meer onderhoud.


Een geverniste parket vraagt minder onderhoud en is beter beschermd op lange.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel