Dakterras houten vloer

Voor iedereen met een dakterras of de wens voor een dakterras is de bevloering het belangrijkste onderdeel. Er zijn veel opties: een hout vloer , kunststof, of toch stenen of rubber tegels? Het is lastig te beslissen wat handig is.


Om je te helpen zetten we tips en mogelijkheden op een rij voor aanleg en . De afwerking van een dakterras kan gebeuren met diverse materialen.

Tropisch hardhout , composiet, zwevende tegels en thermisch gehard hout zijn hier slechts enkele voorbeelden van. In feite kun je kiezen voor alle materialen die voor een normaal terras geschikt zijn. In verband met het gewicht kan het in sommige . Lees hier ons uitgebreide stappenplan voor een houten dakterras (dakvlonder op plat dak) maken. In onderstaande voorbeeld gaan we nader in op het maken van een houten dakterras op een plat dak. Er is bovenstaand niet nader ingegaan op het uitrekenen van de aantallen balken, vloerplanken en schroeven.


Bij een fraaie buitenkamer hoort een fraaie vloer. De vloer wordt op de onderbalkenlaag bevestigd met speciale Torx .

Wil je eindelijk werk maken van een dakterras ? Het dakterras ligt los op het bestaande dak en blijft liggen onder het gewicht van de afwerking ( keramische tegels, betonklinkers, natuursteen, hout , …). Daarom moet de vloerafwerking waterdoorlatend zijn, zodat al het water via je dakafvoer kan wegvloeien. De terrasvlonders van het dakterras kunnen als u niet kiest voor een duurzame vloer, ook worden gemaakt van hardhout. Wij gebruiken vlakke of geprofileerde vloeren waardoor de uw dakterras de uitstraling krijgt van een echte buitenkamer.


Een hardhouten vloer wordt op de onderbalkenlaag bevestigd met speciale Torx . In het voorbeeld hieronder gaan we dieper in op het maken van een houten dakterras op een plat dak. We gaan ervan uit dat er een bestaande dakbedekking. Gebruik voor plaatsing van uw vlonder wel eerst rubberen tegels of kruisjes om de balken op te plaatsen van uw dakterras.


Heeft u liever geen dakterras met een houten vloer , maar geeft u de voorkeur aan de uitstraling van strakke tegels? Ook deze kunnen op de EPDM folie worden gelegd. Met behulp van vlonderplanken maakt je jouw balkon gezellig en het platte dak van bijvoorbeeld de keukenuitbouw beloopbaar.


In plaats van lange planken kun je ook houten tuintegels gebruiken. Dat levert echter een minder stabiele terrasvloer op. Voeg toe icoon Print Bekijk de benodigheden . Renoparts biedt een breed assortiment aan dakterras vloeren.


Zo hebben wij de keuze uit steen, keramisch, hardhout , naaldhout en kunststof dakterras vloeren.

U kunt op de plaatjes klikken om uit te vergroten: dakterras vloer Dakterrasvloer. Naast het aanleggen van dakterrasvloeren verzorgen wij ook: Dakterras. Ecologische en duurzame dakterras houten vloer. Kijk, lees en laat u inspireren door ecologische en duurzame voorbeelden. Hierdoor zijn er geen schroeven zichtbaar.


Een afboordingsprofiel wordt zichtbaar op de onderbalken vastgeschroefd. De terrasplanken bevatten geen hout , zijn onderhoudsarm en zeer duurzaam. Ook zijn de terrasplanken - waar de buitenvloer van . Dakterras balkon vloer laten leggen kosten offerte stoeptegels rubbertegels houten vlonder. Houten vloer dakterras vervangen. Type klus: Dakterras aanleggen.


Constructieberekening nodig: Nee. Building plan needed: Nee. Kan de vakman parkeren in de buurt van de locatie? Bouwvergunning aanwezig: Niet van toepassing. Vervangen houten vloer dakterras.


Verwijder oude vlonder: Ja. Materiaal verzorgd door: De vakman. Eerste werkdag: Zo snel mogelijk . Bent u op zoek naar een houten balkonvloer ? Met de vlonderplanken en balken hierboven kunt u eenvoudig zelf een houten balkonvloer maken. Eventueel kunt u dit ook laten doen door een van onze ervaren monteurs. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met ons op.


En als je de luxe hebt om over dit fantastische dakterras te beschikken dan kijk je haast niet meer naar de tegels, want wat een fantastisch uitzicht heb je hier. De houten vloer voor je terras, ook vaak vlonder of vonder genoemd , is ook een optie die schitterende resultaten kan bieden. Als het dak sterk genoeg is kun je gaan voor een tegelvloer, bijvoorbeeld simpele straattegels of mooie, bewerkte tegels.


Een andere optie is een terrasvloer van hout en ook daarbij heb je ook weer enorm veel keuze. Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met meer dan 5succesvol afgeronde projecten in Amsterdam zijn wij de expert op het gebied leefdaken!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel