Bestaande betonvloer isoleren

We zijn aan het klussen in een oude dijkwoning en willen de begane grondvloer isoleren zonder deze eruit te breken. De verdiepingshoogte is al vrij beperkt. Bestaande betonvloer isoleren en vloerverwarming er. Doorsnede van een aan de bovenzijde geïsoleerde vloer.


Materialen die u nodig heeft voor het zelf isoleren van een betonvloer. Het is niet evident om een bestaande vloer te isoleren.

Toch loont het de moeite om ook warmteverliezen via de vloer tot een minimum te beperken. Wilt u uw betonvloer aan de onderkant of van bovenaf isoleren ? Laat vloerisolatie en de isolatie van uw kruipruimte verzorgen. Warme voeten op het beton! In hoofdstuk wordt er ingegaan op diverse methoden en technieken die een bijdrage kunnen leveren aan het.


Terwijl het isoleren van een muur of een dak nog relatief eenvoudig is, is het isoleren van een vloer in veel gevallen heel wat moeilijker. Daarbij komt nog eens het feit dat geïsoleerde vloeren van bestaande woningen nóg zeldzamer zijn dan geïsoleerde muren of daken. Ik ben op zoek naar een goede optie om een betonvloer zonder kruipruimte te isoleren.

PIR: Isolatiewaarde ligt iets lager dan die van resol, maar van wat ik heb begrepen wat minder vochtgevoelig. TS wil de isolatie op de bestaande betonvloer leggen. Bij een bestaande installatie kan je de vloerverwarming ook voeden met de retour uit de radiatoren. Kruipruimten onder uw betonvloer kunnen voor extra kou en vocht zorgen. Het voordeel is dat u uw kruipruimte op meerdere manieren kunt isoleren waardoor de betonvloer snel minder koud aanvoelt.


Voor het isoleren van de betonvloer vanuit de kruipruimte heeft u twee . Ook bij steenachtige vloeren zonder kruipruimte kunt u profiteren van de voordelen van het TONZON isolatiesysteem. De aanbrengmethode is wel wat anders. Een vloer zonder kruipruimte kunt u van bovenaf isoleren zoals bij het isoleren van een muur aan de binnenzijde met een geïsoleerde voorzetwand. Ook wanneer je kiest voor een strakke betonvloer in pollybeton is isoleren noodzakelijk.


Welke vloerisolatie je moet gebruiken en hoe de opbouw best gebeurt lees je hier. Momenteel heb ik een bestaande bijkeuken met enkelsteens muren, geen geïsoleerd dak en een betonvloer zonder kruipruimte. Nu is de muren en dak isoleren makkelijk en snel zelf te doen.


Maar door de betonvloer zonder kruipruimte heb ik vooral last van optrekkende kou via de vloer. Een zwevende dekvloer is een vloer die wordt aangebracht op een bestaande draagvloer. Er wordt isolatiemateriaal aangebracht tussen de grondvloer en de dekvloer, waardoor er energie bespaard wordt en er een betere geluidsisolatie is. Vanwege de geluidsisolatie is dit vaak ook een vereiste die .

Isolatie aan de onderzijde van de vloer is minder ingrijpend en minder duur dan andere vormen van vloerisolatie , en levert veel comfortverbetering en energiebesparing op. Bovendien valt dit ook zelf. Je kunt dan bovenop de bestaande (houten of betonnen) vloer een nieuwe geïsoleerde vloer laten plaatsen.


De uitvoering ervan is vrijwel gelijk aan de vorige zwevende dekvloer, met dit verschil dat er tussen bestaande betonvloer en het isolatiemateriaal een extra plastic folie-laag wordt aangebracht. Deze laag dient om het uit de bodem optrekkende vocht van het isolatiemateriaal weg te houden. Het komt er dus op neer, dat het . Een klant van mij wil een begane grond betonvloer op zand gaan storten en deze isoleren (dus zonder kruipruimte) omdat zijn woning uitgebreid wordt. Lees meer over deze klus ›. De bestaande dekvloer wordt eruit gehaald en rechtstreeks aangebracht op de bestaande constructievloer. Daarover kan een nieuwe dekvloer worden . Isoleren van een betonnen constructievloer.


Wanneer er sprake is van een betonnen vloer is isoleren aan de bovenkant of onderkant mogelijk. De Kingspan OPTIM-R is een vacuüm isolatie paneel (VIP), en geeft een isolatiewaarde die tot drie keer beter is dan de bestaande hoogwaardige isolatiematerialen en tot wel vijf .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel