Duurzame bouwmaterialen

Een complete bio- bouwmarkt. Gespecialiseerd in ecologische en bio based bouwmaterialen. Duurzaam en gezond bouwen en wonen.


Wanneer we spreken over duurzame bouwmaterialen , dan hebben we het over materialen die met een gering effect op het milieu zijn gemaakt. Maar ook over natuurlijke en hernieuwbare bronnen, de effecten op het energieverbruik bij de productie van de duurzame bouwmaterialen , het transport, de verwerking, .

Waarom Het gebruik van grondstoffen en bouwmaterialen neemt toe, waardoor de beschikbaarheid afneemt. Dat komt door de volgende gelijktijdige ontwikkelingen:. Ook bij de keuze van de bouwmaterialen wordt volop rekening gehouden met ecologie.


Fiberplast voor duurzame bouwmaterialen. Selectie van groene winkels en bedrijven in en rond Utrecht, die materialen voor duurzaam bouwen, verbouwen en klussen aanbieden. Verder op deze pagina relevante webwinkels, keurmerken en nuttige sites.


Van aubergines tot hennep: de bouwmaterialen van morgen. Jonathan van Alteren en Frank Gerritsma hebben beiden hun huis duurzaam verbouwd en gebruikten hiervoor zoveel mogelijk natuurlijke en duurzame bouwmaterialen.

In de praktijk was het niet altijd eenvoudig om de juiste keuze voor hout, isolatie of stucwerk te maken. We zetten hun ervaringen met . Met welke materialen kunnen we duurzaam bouwen? En hoe spring je duurzaam om met bouwmaterialen ? We werpen daarom ons licht op ecologische bouwmaterialen voor een duurzame toekomst en een duurzaam architecturaal landschap. Onder duurzame bouwmaterialen vallen alle bouwmaterialen met een lage impact op het milieu. Hierbij speelt de volledige levenscyclus van het product een rol: van ontginning tot gebruik en afvalverwerking.


Pioneering stimuleert projecten en onderzoek naar bouwmaterialendie zich richten op de ontwikkeling van materialen en producten die minder slecht zijn voor het milieu of die het milieu zelfs . Het doel van bouwboulevard is om informatie over duurzaam bouwen en inrichten toegankelijk te maken. Overzicht van de wettelijke en reglementaire eisen waaraan bouwmaterialen en bouwproducten moeten voldoen op het vlak van hygiëne, gezondheid en milieu. Conformiteitsmerken die de gebruiksgeschiktheid van de producten waarborgen. Certificeringen, labels en milieuverklaringen die van toepassing zijn.


De variatie in bouwmaterialen is enorm. Bij de bouwhandelaar heb je de keuze uit verschillende soorten isolatie, constructiematerialen, dak- en gevelbekleding, enzovoort. Vaak is het erg moeilijk om een keuze te maken op basis van duurzaamheid.


Wat is bijvoorbeeld het interessantst?

Een product dat voor 1 uit . Waarom maken opdrachtgevers een keuze om een gebouw te ontwikkelen op basis van duurzame bouwmaterialen ? De één wil de wereld een beetje beter achter laten voor zijn of haar kinderen, de ander vindt dat je toch echt bij jezelf moet beginnen omdat een ander het toch niet doet. Daarbij sluit men aan bij de benadering van duurzame ontwikkeling in het Brundtland-rapport: een zodanige ontwikkeling dat wordt voorzien in de behoeften van de huidige generatie zonder daarbij de behoeften van de toekomstige generaties in gevaar te brengen. Dit betekent een ontwikkeling die rekening houdt met .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel