Hoe dubbel glas plaatsen

Als u zelf een klusser of vakman bent en u liever zelf uw dubbel glas wilt plaatsen , kan dat! Bij de doe-het-zelver is echter de kwaliteit van plaatsen vaak minder goed dan als een glaszetter dit doet. Ook is de kans op dubbel glas lek groot.


Voor uw eigen veiligheid doet u er goed aan om de veiligheidsvoorschiften te kennen . Dit zijn normen ( eisen ) waarin precies omschreven wordt hoe dubbele beglazing geplaatst moet worden. Belangrijkste is dat de isolerende beglazing NERGENS in contact mag staan met het hout van het kozijn en sponning.

Daarom moet het glas geplaatst worden met behulp van steunblokjes, stelblokjes en ep-band. In deze instructievideo wordt dit stap voor stap uitgelegd. Dubbel glas isoleert veel beter dan enkel glas, en het verbetert uw comfort. Tegenwoordig werkt vrijwel elke glaszetter met hoogrendementsglas (HR glas ). Dit moderne glas heeft extra isolerend gas tussen de glasplaten. HR glas is verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes.


Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde. Hieronder zetten we de verschillende glassoorten op . Dan heb je garantie en weet je zeker dat er niets mis gaat met het dubbel glas.

Plaatsen van isolatieglas is specialistenwerk. Hier vind je onafhankelijke informatie over dubbel glas plaatsen. Dan weet je waar je op letten moet als je dubbel glas.


Deze ruimte wordt later gevuld met kit. Het celband zorgt voor een goede drukverdeling van het glas op de sponning en de glaslatten (denk bijvoorbeeld aan de windbelasting). De steunblokjes zorgen voor een goede ondersteuning van de beglazing. Bij buitenbeglazing worden op de . Het plaatsen van glas kunt u prima zelf doen.


We leggen u hier stapsgewijs uit hoe u het glas plaatst en hoe u het geheel af kunt werken. Om het proces voor u te visualiseren, kunt u de onderstaande afbeeldingen bekijken. Indien gewenst kunnen wij, tegen zeer scherpe prijzen, glas leveren. Neem contact met ons op voor . Ontdek alles over dubbel glas ! Op zolder heb ik zelf een kamer en die heeft nog enkel glas. In de winter condenseert er heel veel water op de ruit met als resultaat schimmel op de muur onder het raam.


De oplossing is, of verwamen, of dubbelglas en ventilatie plaatsen. Alleen, hoe weet je nou hoe het nou echt moet? Misschien kan dit artikel een tip van . Je kunt er voor kiezen om zelf een ruit te vervangen, maar ga wel zorgvuldig te werk.

Voor de bovenverdieping heb ik dubbelglas besteld die ik zelf ga plaatsen. Nu begrijp ik dat het plaatsen van steunblokjes voor vaste ramen anders is dan. Kijk hoe groot de ramen zijn en hoe breed ze kunnen zijn.


Vooral bij houten kozijnen kan dit erg verstandig zijn. Zo niet, dan is het raadzaam je houten kozijn te vervangen. Meet meerdere keren, zodat je zeker weet . Daarnaast kan de tocht die nog wel eens door enkel glas komt ook gewoon erg vervelend zijn. Vandaar dat in dit artikel stap voor stap wordt behandeld hoe je dubbel glas kan plaatsen.


Kan je enkel glas langs de binnenkant tegen dubbel glas plaatsen en wat zijn de risicos en hoe beperk je die het meest De situatie is de volgende Wegens de hoge kosten worden enkel de ramen in de warmste ruimten volledig vervangen Maar de andere ramen zijn niet geschikt om het enkel glas te . Isolerend dubbel glas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijvoorbeeld een metalen kader ) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. Hoe gaat plaatsen in zijn werk? Goede ventilatie voorkomt dit, bijvoorbeeld door ventilatieroosters boven het isolatieglas te plaatsen. Oude kit moet uit de sponningen worden verwijderd.


Enkel glas kan ter plaatse op maat worden gesneden, dubbel glas moet in de vereiste maat door de glashandel worden geleverd. De ruiten waaruit thermoglas bestaat zijn millimeter. Het totaal is dan millimeter.


Bij het plaatsen van het glas . Wie een extra (voorzet-)ruit laat plaatsen en de oude ruit in ere laat zal al gauw aan 1 meestal aan millimeter glas komen, wat in dat geval het dubbele is en dus ook een betere isolatie door meer massa biedt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel