Automaat meterkast

De installatieautomaat wordt ook wel groep of lichtgroep genoemd en wordt onder andere gebruikt om een wasmachine, vaatwasser . Als er een defect is opgetreden, kan het zijn dat een installatieautomaat of aardlekschakelaar is uitgevallen. Controleer dit in de meterkast als volgt: kijk in de verdeler of een installatieautomaat of aardlekschakelaar op “O” of “OFF” staat. Als dit zo is, is er mogelijk een storing in één van de lampen of elektrische apparaten, . Alles over meterkasten, groepen, zekering, aardlek en stoppen. Een extra groep aanleggen in je meterkast ?

Leer hoe je een zekering en een aardlekschakelaar aansluit in de KARWEI klusinstructie. Heb in de installatie de fases goed verdeeld en ervoor gezorgd dat de grote verbruikers, warmtepomp, fornuis en oven op een andere fase zitten. De automaat onderbreekt het elektrische circuit als door kortsluiting of overbelasting een te hoge stroom in de . Moet ik een installatieautomaat met een B- of een C-karakteristiek toepassen? Een automaat onderbreekt het elektrische circuit als door kortsluiting of overbelasting.


Een installatieautomaat, of kortweg automaat genoem beschermt de bedrading van elektrische installaties tegen schade door te hoge elektrische stromen. Vragen en antwoorden omtrent de groepenkast vervangen. Heeft u een vraag waarover u mischien meer advies wilt, neemt u dan gerust contact met ons op, misschien kunnen wij u van dienst zijn met het juiste antwoord omtrent de groepenkast.

Mag je de twee groepen van de kookplaat zonder de koppeling tussen beide automaten aansluiten? Dit moet een gekoppelde automaat zijn. Wat betreft veiligheid is het natuurlijk voor jezelf (ik heb samen met mijn schoonvader alles verder dan de hoofdschakelaar in de meterkast opnieuw ingedeeld) . Veilig elektriciteit verdelen met onze groepenkasten, stoppenkasten, aardlekschakelaars, zekeringen.


Door nieuwe groepen komen er nieuwe en extra zekeringen in de groepenkast zodat al uw stroom in uw woning beter wordt verdeeld. Bij het aansluiten van wat verlichting schoot een van de groepen iedere keer terug, de aardlek deed dacht ik niets. Op een gegeven moment bleef hij wel omhoog staan. Vandaag had ik geen licht in een van de kamers, in de meterkast kon ik niets vreemds ontdekken. Ik neem aan dat je de motor tracht te bedrijven via een gewone eindgroep welke met een Amp.


Met alleen bedrading van mm² en een C20A beveiliging ben je er niet. Installatie automaten zijn per definitie al traag. Onze vaatwasser is doorgefikt (oorzaak wordt maandag a.s. onderzocht door Miele).


De aparte vaatwasser groep ging er wel uit, maar blijkbaar pas nadat er voldoende warmteontwikkeling was om iets te laten branden. Gelukkig ging het uit en was er alleen wat rook. Stekker meteen uitgetrokken. Na een aantal -naar nu blijkt door een defecte electrische Tefal grill (mag onderhand ook wel eens na jaar gebruik) veroorzaakte - korsluitingen, denk.


Ik heb hier vanavond een zekeringautomaat uitgezet omdat ik bezig was met een stopcontact waarvan het kapje gebroken was. Toen ik de automaat weer.

De stoppen (of zekeringen) in de meterkast zorgen ervoor dat er niet te veel stroom door een groep met apparaten gaat. In modernere huizen zijn de stoppen vaak vervangen door automaten. Stoppen Wanneer er te veel stroom door de stop loopt, smelt een draadje, waardoor de stroom wordt .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel