Houten tuintafel behandelen

Tijd om mijn houten tuinmeubelset uit de schuur te halen en op het terras te zetten. Maar na drie jaar blijken de tuinstoelen en tuintafel toch wat vaal en lelijk te worden en begint het hout zelfs op een paar plaatsen wat te splijten, barsten en buigen. Hoog tijd om de tuinmeubelen te behandelen. Hoe onderhoud ik mijn houten tuinmeubelen? Behandel je tuinmeubelen tegen weer en wind.


Bekijk het klusadvies van KARWEI om je tuinmeubels mooi te houden.

Als hout op een goede manier is behandeld en met zorg is gebruikt, dan mag het blootgesteld worden aan regen, sneeuw, zonlicht, … Sommige houtsoorten vragen meer onderhoud dan andere soorten. Lees precies hoe jij jouw houten tuintafel mooi krijgt door deze te schuren en te lakken. Stap voor stap leggen we je uit hoe je jouw tuintafel bewerkt. Hoe kun je het beste de houten tuintafel behandelen ? Dit is een vraag die wij veel gesteld krijgen in onze winkel.


Hout is een prachtig product, het is gemakkelijk te bewerken en zorgt voor een prachtige natuurlijke uitstraling. Het nadeel dat aan een houten tuintafel kleeft, is dat het . Naast esthetiek is onderhoudsgemak een cruciale factor bij de keuze van tuinmeubelen.

Ontdek hier alles over houten picknicktafel. Van oldteak tuintafels tot barsets. Zo zijn onze old teak en fishboat houten meubelen niet alleen maar prachtige meubels, er gaat daadwerkelijk een prachtig verhaal achter schuil. Daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment houten tuintafels , houten tuinstoelen, houten tuinbank tot complete houten tuinsets. Er staat wel bij dat het geïmpregneerd hout is maar ik wil hem toch graag zelf nog een beschermlaag geven.


De tafel is helemaal nieuw dus nog niet verweerd of vies, ik wil hem graag in de . Het weer en de luchtvochtigheidsgraad van de lucht heeft ook een nadelige invloed op het hout , en als u dit niet goed behandelt, krijgt u al gauw spleten en scheuren te zien. Los van de impregneerbehandeling kunt u het beste het hout regelmatig behandelen , net zoals u bij een schuur of blokhut zou doen. Om de levensduur van teakhouten meubelen te verlengen, is ons advies om de meubelen in het najaar binnen op te bergen. Gezien de omvang van bijvoorbeeld een houten tuintafel , is dit niet altijd mogelijk. In dat geval is het mogelijk de meubelen gedurende het najaar buiten te laten staan.


Ook kunnen er zwarte schimmelplekken in het hout ontstaan. Om ervoor te zorgen dat de meubelen er het hele jaar door goed uit blijven zien, wordt vaak aangeraden ze twee keer per jaar te behandelen. Dit behandelen van de tuinmeubelen kan door middel van verschillende middelen, welke in bouwmarkten te koop zijn. Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs.


Er zijn verschillende manieren daarvoor! Onderhoud je houten tuinmeubelen goed en geniet van de zomer. Volg onze tips om je houten tuinmeubelen makkelijk te onderhouden.

Zorgen dat uw tuinmeubels zo lang mogelijk meegaan? Bekijk in deze klusvideo van GAMMA hoe je je houten tuinmeubelen het beste kunt onderhouden. Als de schoongemaakte houten tuinmeubelen goed zijn opgedroogd kun je ze gaan behandelen. Het is verstandig om teakhout twee keer per jaar een oliebehandeling te geven.


Als de houtreiniger minuten heeft ingewerkt, schrob je de meubelen na met een harde borstel en spoel je ze schoon. Teakhout is niet geschikt voor beits of lak . Handige tip: indien nodig kun je een verweerde tuintafel ook behandelen met een schuurmachine. Néé, het is geen goed idee sterk vervuilde tuinmeubelen te gaan schoonmaken met een hogedrukreiniger. Veel mensen doen dit, zeker als het gaat om hout , maar beseffen niet dat ze het materiaal hiermee schade kunnen toebrengen en zelfs permanent dof kunnen maken.


Na schoonmaken houten tuinmeubels behandelen. Na het schrobben en boenen van je houten tuinmeubel laat je ze goed drogen. Eenmaal droog kun je ze licht opschuren met een fijn schuurpapiertje.


Je houten tuinmeubels zien er dan weer als nieuw uit.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel