Dak extra isoleren

En zo ja: hoe pak ik dat best aan? Tot maar liefst een derde van de warmte in je woning gaat verloren via je dak. Het loont dus zeker de moeite om te investeren in ( extra ) dakisolatie. Als dat niet het geval is, verdient het de voorkeur om het hellende dak van buitenaf te isoleren.


Dit zorgt wel voor een extra klus. Eerst moet alle pannen en panlatten worden verwijderd.

Aan de buitenzijde isoleren betekent dat het dak wordt opgedikt. Aan de binnenzijde heeft u wel een voordeel, want de ruimte wordt niet . Beste klussers, Mijn schuine dak is volgens mij al geïsoleer en afgewerkt met gipsplaten. Wat er precies onder de gipsplaten zit is voor mij onduidelijk.


Warm plat dak extra isoleren met glaswol aan de. Bij renovatie wordt meer en meer belang gehecht aan doorgedreven isoleren. Maar er zomaar extra isolatie bijproppen, loopt gegarandeerd fout.


Wij zetten alle aandachtspunten voor je op een rijtje. Is je dak jaren geleden al geïsoleerd?

Je kunt een extra laag aanbrengen of de bestaande laag vervangen. Er bestaan vier manieren op een bestaand plat dak na te isoleren. Er zijn ook kant-en-klare systemen met . Specialist Dietrich Van Genechten van Xtratherm geeft tekst en uitleg. Ik ga op zolder een extra kamer maken. Ik dacht tegen deze isolatie wat platen, PUR?


Isolatie dak : Extra glaswol onder PUR? Ik ben mijn zolder aan het verbouwen tot slaapkamer en ik wil hiervoor mijn hellende dak extra gaan isoleren. Als aan de buitenzijde van het dak geïsoleerd wordt DAMPDOORLATENDE folie gebruiken, als aan de binnenkant (woonzijde) tegen het dakbeschot.


Wil je in dat geval aan de binnenkant toch ( extra ) isoleren dan moet er een geventileerde spouw zitten tussen de nieuwe isolatie en het dakbeschot. Ik wil de zolderkamer verbouwen tot een slaapruimte en bureau en daarom extra isolatie bijzetten (ook tegen de zomerwarmte). Is het de investering waard? Ik hoorde al van meerdere . In een woning met een niet-geïsoleerd schuin dak gaat er onnodig veel warmte verloren. Deze isolatiemethode passen we vaak toe op een dakterras, platte daken maar ook op een balkon.


De isolatielaag op het dak zal goed beloopbaar moeten zijn we hebben het hier dan over een druk vaste en weerbestendige isolatie. Vaak worden deze isolatieplaten extra beschermt door een laag grin . Dat wil zeggen dat eventueel aanwezig vocht in de isolatie langs hier naar buiten kan.

Maar als je een extra laag isolatie en een tweede dampscherm plaatst, zit het water gevangen tussen deze twee schermen. Een onderdak is damp-open. En vochtige isolatie verliest zijn isolerende . Het isoleren van een plat dak aan de buitenkant (de warm dakconstructie ) is ingewikkelder dan het isoleren van de binnenzijde. Bij het aanbrengen van extra isolatie (naïsolatie) kunnen vochtproblemen ontstaan. Dat komt doordat waterdamp op een andere plek in huis overgaat in water.


Mijn advies: Persoonlijk zou ik niet extra isoleren als je 1 zeker wilt zijn dat er geen vochtprobleem ontstaat. PUR dakplaten dak isoleren vraag Ger.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel