Houten vloer lakken of olie

Wat is de beste afwerking voor de houten vloer ? Daarnaast behoeft ook parket of een houten vloer welke met hardwax behandeld is, het noodzakelijke onderhoud. Consumenten die een onbezorgde parketvloer willen ,voor langere tij kiezen voor een afwerking met lak. Een matte lak evenaart de uitstraling van een olievloer. Echter ontbreekt bij een . Wel in de olie niet in de wax ?

Ik ga er toch van uit dat uw parketteur een vakman is die een vloer leverd met een vorm van garantie en dus een betrouwbaar advies geeft. Een parketvloer kan worden afgewerkt met een lak , waardoor deze een slijtvaste toplaag krijgt. Deze toplaag is min of meer ondoordringbaar, maar let op, niet geheel waterdampdicht. Reiniging is erg makkelijk.


Door het gladde oppervlak kan vuil namelijk eenvoudig worden opgelost en verwijderd. Houten vloeren zijn het beste beschermd tegen vloeistoffen en vet met een lak afwerking. Lak is in glans, mat glans, mat en ultra mat verkrijgbaar. Ultra mat raden wij af, omdat .

Soms kun je geen keuze maken of je hebt geen ervaring met houten vloer afwerking. Wordt het parketlak of olie ? Gelukkig kan ik je een gedegen advies geven, welke afwerking het beste past in jouw thuissituatie. Die keuze kan soms verrassend uitpakken! Mijn intentie is, om jou die perfecte vloer te . Een vraag die regelmatig aan mij gesteld wordt, is “Wat is beter voor je houten vloer , parketlak of olie ? Een logische vraag, zeker als je van plan bent om je houten vloer te laten schuren en afwerken. Omdat het nodig is of omdat je gewoon eens iets anders wilt.


Om het voor jouw situatie best passende . Door te olieen van een eiken vloer verzadig je het hout met olie. Deze olie , met als basis lijnzaa trekt dus in het hout en ligt niet erop. Indien de vloer verzadigd is zal meer olie alleen maar op de vloer gaan liggen en daardoor gaan glimmen.


Overvloedige olie zal dus met doeken verwijderd moeten worden. Zowel de olie als de lak is goed voor uw vloer, beide lagen beschermen de vloer tegen vuil en vocht. Wanneer u kiest voor lak heeft u de eerste paar jaar geen werk aan de vloer, maar naar een aantal jaar worden krassen zichtbaar en zult u de vloer moeten schuren om de lak . Het lakken van een houten vloer is de meest praktische oplossing voor het beschermen van uw vloer tegen dagelijks gebruik.


Een laklaag gaat lang mee, ongeveer tien jaar en het onderhoud beperkt zich tot stofzuigen en dweilen.

Qua uitstraling kunt u een laklaag vergelijken met een geoliede houten vloer. Lak beschermt door een ondoordringbare laag die op het hout ligt, impregnerende finishes zoals olie , wax en hardwax beschermen de vloer van binnenuit en dat door enerzijds het verzadigen van de poriën en een zekere uitharding bovenaan. Daar waar het uitzicht tussen lak en olie tot voor enkele jaren danig kon . Wat houden deze producten nu precies in, wat is het verschil tussen Hardwaxolie, Olie , Lak en Boenwas en wat zijn de voor- en nadelen van de producten? Parket en houten vloeren zijn te krijgen in verschillende afwerkingen te krijgen.


Om een beter afweging te maken in uw keuze van een nieuwe houten vloer. Leggen we uit wat voor afwerkingen er te krijgen zijn. Zoals bijvoorbeeld matte lak , natuurlijke olie , satijn lak , geborsteld en handgeschraapt. Olie vloer, lak of was voor duurzame houten vloeren.


Maar ook natuurlijk voor behoud. Je houten vloer goed onderhouden en afwerken bepaalt het karakter van de vloer. De afwerking bepaalt in hoge mate het uiteindelijke karakter van de vloer. Lak (halfmat of hoogglans) geeft een chique uitstraling en accentueert de nerf.


Het aanbrengen is echter veel en . Uw vloer schuren en oliën. Olie geeft uw vloer een natuurlijke uitstraling. Olie haalt de structuur en kleur naar boven en geeft een matte afwerking. Doordat wij met 2-componenten olie werken is deze snel droog en geeft een slijtvaste bescherming. Onderhoud is hierdoor makkelijk en eenvoudig zelf te . Mooie kleuroliÃn en matte parketlakken voor het afwerken van houten vloeren en parket.


Schuivende stoelen, trippelende hakken, … Hoe je het ook draait of keert: je houten vloer ziet af. Daarom is het belangrijk dat je hem goed behandelt met olie of vernis. Met onze praktische tips wordt het kiezen tussen olie en vernis alvast wat makkelijker.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel