Natuursteen kleuren

De natuursteenbranche bestaat uit 8bedrijven die gespecialiseerd zijn in steenachtige producten. Bijna jaar lang is door dit type bedrijven geïnvesteerd in een eigen kenniscentrum. Kenmerkend voor marmer is de attractieve kleurschakeringen, aders en de kristalstructuur (zoals bij een suikerklontje). De natuursteen marmer komt vooral voor in de kleuren wit of grijs, maar er zijn er ook in het rood of roze.


Marmer is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van kalksteen. Deze pagina toont u de meest voorkomende soorten natuursteen voor grafstenen.

In onze inspiratietuin kunt u de steensoorten in het echt bekijken. Natuursteen treft men aan in vele variëteiten. Tegenwoordig wordt gesteente uit de hele wereld naar Nederland en België gehaald. Net zoals bij keramische tegels, is natuursteen te verkrijgen in diverse kleuren en met uiteenlopende afwerkingen. Zo kunnen we elke steen onder andere verzoeten, polijsten of boucharderen.


Maar de specifieke uitstraling hangt af van de soort natuursteen. Het gaat immers om echte natuurproducten, waarbij we afhangen . Welke eigenschappen heeft natuursteen ?

In Rome ligt al honderden jaren de marmersoort Bianco Carraro op de straten, en dat is nog steeds absoluut . Hieronder vindt u kleurafbeeldingen van ons veelzijdige assortiment in natuursteen. U kunt deze aanklikken voor een grotere weergave, waarbij u ook de gemiddelde maximale maatvoering kunt terugvinden. De kleurafbeeldingen geven een indruk van het materiaal, maar vormen uiteraard geen natuurgetrouwe weergave.


Ik heb in de achtertuin natuursteen tegels van 1mx1m liggen. Toen ze pas lagen waren ze mooi antraciet van kleur , donker dus. Na een aantal jaren zijn ze verkleurd tot licht grijs. Ik weet dat natuursteen werkt en na verloop van tijd ook verkleurt.


Maar ik zou de kleur die de tegels oorspronkelijk hadden zo graag weer terug . Deze kleur eenvoudig bestellen en snel geleverd. Uw speciale natuursteen siliconenkit in veel kleuren op voorraa per koker of doos bij Kitcentrum. HG kleurverdieper voor graniet, hardsteen e. Bovendien impregneert, voedt en beschermt deze uniek. We hebben prachtige vloertegels verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren.


Deze soorten natuursteen kunt u kopen met een verschillende soort afwerking zoals ruw, gepolijst of geschuurd. De eigen import vanuit verschillende werelddelen verzekert ons (dus ook u) van eerste keus materialen. Door de invloed van weersomstandigheden krijgt iedere natuursteensoort zijn eigen karaktereigenschappen.


Kleuren en structuren zijn daardoor eindeloos te noemen, en zijn er dan ook in vele soorten.

Doordat grafmonumenten voorzien moeten zijn . Zo is er blauwsteen, ook wel Belgisch hardsteen genoem met een diepe donkerblauwe kleur. Het blauwe Belgisch hardsteen met daarin de herkenbare fossielen zoals de zeelelies en de schelpen is een natuursteen dat zich uitermate goed leent voor . Graniet, marmer en hardsteen zijn de meest bekende en meest toegepaste natuursteensoorten. Er zijn vele soorten natuursteen.


TRAVERTINOCLASSICOSTUCCATOGR. Graniet is leverbaar in een grote variatie van soorten en kleuren. Stel zelf online een grafmonument samen met behulp van ons programma.


Maar soms wenste men de wat hardere steen uit het Brusselse of van Gobertange. Deze laatste vertoont nogal wat kleurschakeringen door bioturbaties. Vanaf het begin van de 17de eeuw was men wel al op zoek naar andere kleuren en soorten natuursteen om tegels van te maken, zij het dat de toepassing ervan veeleer .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel