Wonen naast snelweg

Droomhuis gevonden … maar zo ongeveer náást de snelweg. Dat heeft nadelen, maar ook voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet zodat je weloverwogen een beslissing kunt maken.


Hoe dichter je bij de snelweg woont, hoe sneller je je van A naar B verplaatst. De Vlaamse milieumaatschappij is met een proefproject gestart om de luchtvervuiling beter in kaart te brengen.

Ze plaatsen mobiele meetstations naast de snelwegen , want ze willen weten of de lucht daar meer vervuild is dan op andere plekken. Op dit moment staan ze langs de E4 onder meer in Affligem. Heeft er iemand ervaring met wonen naast een autosnelweg ? Mijn broer heeft een recent huis te koop gezien (jaar oud) en zou hier een bod op willen doen. De grond is net naast een autstrade gelegen, wel in bosrijk gebied.


De woning zelf ligt ongeveer meter van de snelweg. Ik vond dat persoonlijk . De norm voor fijn stof is dit jaar al keer overschreden.

Elise Dekkers: ,,Ik denk dat veel mensen bang waren voor de weg die zou komen , maar wij niet. Onze buren aan de andere kant van de snelweg hebben nog gevraagd of wij ook bezwaar wilden maken. Van hen snap ik het wel, maar voor ons zou dat gek zijn. Dankzij die snelweg kunnen wij hier wonen ! Is het ongezond om bij de snelweg te wonen ? In dit artikel een aantal handige feiten, weetjes en tips op een rij om gezond langs de snelweg te wonen.


Honderdduizenden mensen die dichtbij een snelweg wonen hebben een verhoogde kans op luchtwegaandoeningen en hart- en vaatziekten. Hetzelfde geldt voor kinderen op. Tussen school en snelweg moet . Nieuwe baan gekregen, deadlines, dus nu een huis geaccepteerd waar we heel blij mee zijn.


Alleen deze ligt wel in de buurt van de snelweg. Op internet lees ik verschrikkelijke dingen. Er is de afgelopen jaren in binnen- en buitenland heel wat onderzoek verricht naar de gezondheidsgevolgen van het wonen naast een drukke verkeersas. Voor mensen die nabij een drukke snelweg wonen kan de levensduurverkorting oplopen tot jaar. Mensen die dicht bij een snelweg wonen , leven gemiddeld een jaar korter dan mensen die groener wonen , wijst onderzoek uit van de GGD Rotterdam.


Karst Kortekaas (26) moet wel gek zijn om een ultra-energieneutraal woonconcept te bedenken, pal naast diezelfde vervuilende snelwegen.

De afstand tot de snelweg is van grote invloed op dit risico. De onderzoekers benadrukken wel dat zij alleen een link zien tussen dementie en het wonen naast drukke wegen. Henk Lubbers woont al zijn hele leven in de boerderij. Nu woon ik langs het spoor en de trein hoor je echt wel, maar je . Al geruime tijd woon ik in een flatje wat vrijwel naast de snelweg ligt. Van geluidsoverlast heb ik totaal geen last en het uitzicht is er prachtig.


Honderden wagens die je elke dag voorbij hoort rijden, af en toe een toeterende chauffeur: aangenaam wonen is het vaak niet vlak naast een drukke snelweg. En dit aantal is groeiende. Het staat buiten kijf dat de ontsluiting van deze woonwijken bijna optimaal genoemd kan worden.


Maar er is echter ook een keerzijde. Nederland 2nieuwbouwlocaties vlakbij snelwegen. De luchtvervuiling is in een groot . Smerig, wonen aan de snelweg.


Langdurig inademen van fijnstof kan leiden tot een vroege dood Dat schrijven Europese wetenschappers vandaag in The Lancet En Europese normen zijn eigenlijk niet streng genoeg.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel