Plinten muur

Een sierlijst op de muur heeft niet alleen een decoratief effect, maar vangt als stootlijst ook de klappen op en voorkomt beschadiging van de muur. In de bouwmarkt zijn plinten en lijsten in allerlei soorten en maten te koop. Zelf hoge plinten te plaatsen? Zorg ervoor dat er voldoende plinten aanwezig zijn en maak van te.


Met een verstekzaag en wat houtlijm klaar je deze.

Zaag de plinten op maat en houdt hierbij rekening met uitwendige hoeken van je muur. Zaag de buitenhoeken verstek… Om het eindresultaat extra fraai te maken, kun je de buiten- en binnenhoeken waar twee plinten bij elkaar komen, verstek zagen. Dat doe je voordat je de plint aan de muur.


Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online! Om tot het benodigde aantal plinten te komen berekenen we eerst de omtrek van de ruimte. Dit kunt u doen de lengtes van de muren waar u een plint wilt leggen bij elkaar op te tellen.


Reken hier snijverlies bij op.

Hij heeft laminaat van Quickstep geplaatst en heeft daarvan ook de bijhorende plinten gekocht. Plint Gratis Thuisbezorgd. Bij houten vloeren (parket of laminaat ) dient de plint tevens voor het afdekken van de naad tussen vloer en wan de plint is dan ook . Een plint beschermt in het algemeen de wand tegen beschadigingen.


Het installeren van plinten kan een leuk project zijn in je eigen huis, als je tenminste tijd hebt en geschikt. Voordat je begint met de montage, dien je de plinten op maat te zagen. Meet de lengte van de muur op en zaag de plinten op maat.


Daarnaast zaag je de hoeken in verstek, zodat de naden na het bevestigen vrijwel onzichtbaar worden. Dit doe je door de plint onder een hoek van 45° te zagen met een . Dan is het mooi om ook de plinten mee te nemen. Omdat je de kleuren perfect op elkaar wilt afstemmen. Of je neemt de versleten plinten onderhanden omdat ze anders schraal afsteken bij je fris geverfde muur. Als het laminaat is geleg hoef je alleen nog de zijkant mooi af te werken.


Gebruik hiervoor de juiste plint. Praxis heeft een uitgebreid assortiment. Voordeel: Vooral met de luchthamer kan een plint snel gezet worden.

De plint is in vergelijking met lijmen, makkelijker te verwijderen van de muur. Er ontstaan oppervlakte beschadiging van de plint die weer geplamuurd dient te worden. Spijkers zullen niet altijd diep genoeg in de muur.


Verlies geen ruimte meer door een plint. Met de opbergmeubelen van Kewlox kunt u uw meubel zeer makkelijk tegen de muur laten leunen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel