Meterkast aardlekschakelaar

Wat is een aardlekschakelaar ? Waarom is deze belangrijk? De aardlekschakelaar in de meterkast vergelijkt de inkomende en de uitgaande stroom in uw huis. Die moet even groot zijn.


Als dat niet zo is, dan is er iets mis en verlaat de stroom de elektrische installatie op een verkeerde manier, bijvoorbeeld door een probleem met de aarding.

In dat geval onderbreekt deze schakelaar . Alles over meterkasten , groepen, zekering, aardlek en stoppen. Hoe vaak test u de aardlekschakelaar in de meterkast ? Eigenlijk moet het elke maan maar het is. U wilt opnieuw uw aardlekschakelaar laten aansluiten of de oude aardlek laten vervangen in uw meterkast omdat deze steeds uit slaat? Leest u op deze pagina alle informatie betreft de overbelasting, het laten plaatsen van de aardlekautomaat en de kosten.


Er zijn internationaal wel discussies gaande om de Aardlekschakelaar ook verplicht te stellen in de kantooromgeving,maar zover is het nog niet. De beltranformator zit meestal in de meterkast en zorgt ervoor dat de stroomvoorziening van 2Volt naar meestal Volt wordt omgevormd.

Meestal worden die opgenomen in de groepenkast. Hoeveel aardlekschakelaars heeft u nodig, en aan welke eisen moeten ze voldoen? Als er een defect is opgetreden, kan het zijn dat een installatieautomaat of aardlekschakelaar is uitgevallen. Controleer dit in de meterkast als volgt: kijk in de verdeler of een installatieautomaat of aardlekschakelaar op “O” of “OFF” staat.


Als dit zo is, is er mogelijk een storing in één van de lampen of elektrische apparaten, . Ik heb echter nog een aparte groep in de meterkast waarvan ik de kabels als naar de garage heb gevoerd en van waaruit ik dus de tuin afzonderlijk kan voeden. Nu zou ik daar ook graag een afzonderlijke aardlekschakelaar tussen plaatsen maar in de meterkast is geen plaats meer. Meterkast met schakelaars. Elke schakelaar bedient een eigen elektrische groep.


In deze elektrische groep zit de storing. Ga naar: Apparatentest. De stop in de meterkast slaat door of uw aardlekschakelaar of aardlekautomaat schakelt automatisch de elektriciteit uit. Lees meer over de uitleg over aarding op energieveilig.


Stappen om zelf uw aardlekschakelaar te testen. Liander beheert het netwerk van gas en stroom tot in uw meterkast. De meters en de aansluitkast zijn nog van Liander, alles boven de meter is uw verantwoordelijkheid.

Zoals de groepenkast en de aardlekschakelaar. Een veilige meterkast is uiteraard erg belangrijk. Het belang van het controleren van de aardlekschakelaar. Een belangrijke component in de groepenkast is de aardlekschakelaar.


Een goede aarding geeft extra bescherming bij een kortsluiting en voorkomt het onbedoeld . Een aardlekschakelaar is een automatisch werkende schakelaar die een elektrotechnische installatie spanningsloos maakt, zodra een lekstroom vanaf een bepaalde grootte optreedt. Tip: ontdek aan welke eisen uw meterkast moet voldoen . Als uw installatie geen aardlekschakelaar heeft dan kunt u ons bellen voor het eventueel te laten plaatsen van de aardlekschakelaar. Een aardlekschakelaar (afgekort ALS), ook wel verliesstroomschakelaar, differentieelschakelaar of aardwachter genoem is een automatisch werkende schakelaar die een elektrische installatie spanningsloos maakt zodra een lekstroom vanaf een bepaalde grootte optreedt. Deze moet even groot zijn. Als de stroom 'lekt' dan is de aardlekschakelaar kapot.


In veel huis- en kantoorinstallaties bevinden . Laat dan de aardlekschakelaar vervangen. Elektriciens noemen dit lekstroom en dat kan zeer gevaarlijk .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel