Rc waarde tempex 10cm

Isolatiewaarde Tempex oa. De R - waarde (= thermische weerstand) van een isolatiepakket geeft aan hoe goed de isolatie zich verzet tegen het transport van warmte. Hoe beter het isolatiepakket, hoe hoger de R - waarde. Om de R - waarde van een pakket dat uit meerdere lagen bestaat te berekenen telt u de R-waardes gewoon op.


EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen en kent vele benamingen, zoals tempex en piepschuim.

U kunt de EPS platen eenvoudig . De warmteweerstand van een materiaal ( R - waarde ). De isolatieplaat wordt veel gebruikt onder betonvloeren en vloerverwarmingssytemen. EPS wordt ook wel piepschuim of tempex genoemd. EPS 1SE (-Wit- PolyTop 1SE). Geldigheidsduur verklaring.


Te koop: tempex isolatie platen. Overgebleven van groot project.

Geschikt voor muur, plafon en vloer. Ik las voor de meeste EPS lambda waardes van 0. Middelmatig, maar niet verschrikkelijk slecht, immers, zo redeneerde ik optimistisch: de R – waarde van 10cm EPS aan 0. Ik maak me nu echter zorgen aangezien de aannemer begonnen is, en ik het materiaal gezien . Ik heb namelijk een betonnen vloer waar 10cm piepschuim onder zit en zonder kruipruimte. Die isolatie geeft een R - waarde van rond de 3. Dat zit rond de huidige nieuwbouwnorm en als de rest ook op de advieswaardes geïsoleerd is betekent dit dat van het warmteverlies via de vloer gaat. Met isolatie plaatsen kan je heel wat uitsparen.


Info over het aflezen van de isolatiewaarde, Lamda, K-waarde, U-waarde en R - waarde vind je hier. De R - waarde is een eigenschap van een product, berekend door de dikte (m) delen door de Labda. Rc - waarden Strikotherm MW 0WDV Stuclamel. Het kan best zijn dat je met een combinatie van R - waarde en reflectie erg goede isolatieresultaten behaald. Wat is een lambda waarde ? Met de lambdawaarde wordt de warmtegeleidingscoëfficiënt van een materiaal aangegeven.


Bekijk hier wat de isolatiewaardes betekenen en lees waar je op moet letten bij je keuze. Interessante informatie over R -waardes (rd-waardes) en Lambda.

Beschikbaar via nabestelling . Deel nu de dikte (in meter uitgedrukt) door de lambda-waarde en je bekomt de R - waarde , die aangeeft wat de warmteweerstand is van het materiaal bij. Unidek EPS isolatieplaten is hoogwaardige isolatie die standaard leverbaar zijn met een rechte randafwerking. Deze wordt door middel van. Rd - gedeclareerde warmteweerstand van.


EPS - Expanded Poly Styrene - piepschuim - tempex.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel