Houten vloer opnieuw lakken

Houten vloeren opnieuw lakken of beitsen. Onder je oude, vieze vloerbedekking ligt misschien wel een prachtige houten vloer die erom vraagt gezien te worden. Het kan zeer bevredigend zijn om een oude houten vloer te voorzien van een nieuwe.


Instructievideo over het lakken van een houten vloer. Rambo Pantser Vloer Lak. Voor een zacht houten vloer (bijvoorbeeld grenen of vuren).

Breng drie lagen Cetabever Vloerlak (zijdeglans) of Glitsa Vloerlak (eiglans) aan voor een kleurloze, transparante of houtkleurige afwerking. Qua uitstraling kunt u een laklaag vergelijken met een geoliede houten vloer. Olie trekt echter in een vloer terwijl een laklaag erop ligt en de vloer beter beschermt. Vooral de matte lakken behouden de natuurlijke en rustige uitstraling van de oorspronkelijke houten ondergrond.


Wenst u meer glans dan kunt u een lak met . Hoi, Is er iemand op dit forum die ervaring heeft met het zelf schuren en lakken van de houten vloer ? Een houten vloer opnieuw lakken , wordt te allen tijde uitgevoerd door vakbekwame mensen! Wel is het zo, dat houten vloeren steeds minder gelakt worden. Olie heeft inmiddels de overhand al genomen.

Nu kan je de geschuurde vloer afwerken op verschillende manieren en met diverse materialen. Zo kan je een houtvloer lakken , beitsen, oliën, behandelen met was, behandelen met was én olie, of je kan ervoor kiezen om de vloer af te werken met zeep. Welke afwerking het beste is, hangt af van je persoonlijke smaak. Als u overweegt houten parketvloer in uw huis te nemen, moet u de afwerking van de parketvloer zeker in acht nemen.


De afwerking van de vloer zal glans en diepte toevoegen aan uw vloer, maar de. Een gelakte parket- of houten vloer bestaat vaak uit een grondlak en tweemaal aflakken. VRAGEN OVER Lak VLOER ONDERHOUD? Dat alles tegen aantrekkelijke prijzen.


Tarieven houten vloer oliën en lakken. Sterke projectlakken altijd in een matte uitvoering dus geen glans . In bijna alle gevallen is een vloer weer als nieuw te maken en kunt u deze naar wens laten afwerken. Bij het afwerken van uw vloer met lak zijn de materiaalkosten aanzienlijk hoger dan wanneer wij . Het hangt er van af hoe de vloer is afgewerkt.


Lak : helaas, de gehel vloer dient geschuurd en opnieuw gelakt te worden. Tenzij je genoegen neemt met een zichtbare reparatievlek (als je alleen ter plaatse opnieuw zou lakken.) Olie : Dit is te verhelpen door de plek schoon en vetvrij te maken en vervolgens . Je koopt een oude karakterwoning en treft er een mooie oude(re) houten plankenvloer of parket aan. Vanzelfsprekend zijn er wat beschadigingen, oogt de lak , olie of boenwas niet meer zo fris en ben je wellicht ook geen fan van de kleur van de vloer….


Vergis je niet: dat betekent niet dat de parketvloer uitgebroken moet . Bij de afwerking van dergelijke houten vloeren is met name de voorbehandeling cruciaal.

Het opnieuw lakken van parketvloeren is een vak apart. Op een juiste manier schuren staat daarbij centraal. Eerst de vloer vanzelfsprekend grondig schoonmaken en ontvetten en daarna schuren. Het onderhoud van houten vloeren (planken) Een parket of plankenvloer die gelakt is heeft geen verder onderhoud nodig.


Als de laklaag teveel beschadigd is moet deze compleet worden afgeschuurd en de vloer moet dan weer opnieuw in de lak gezet worden. Het afschuren van de vloer is beschreven in de rubriek . Je houten vloer goed onderhouden en afwerken bepaalt het karakter van de vloer. Als uw oude parket of houtenvloer niet meer glad en strak is hoeft u niet meteen een nieuwe vloer aan te schaffen. U kunt uw oude houten vloer schuren, lakken of opnieuw in de olie laten zetten. Leest u op deze pagina alles over het laten renoveren van uw houtenvloeren en de mogelijkheden inclusief de . Op standaard onderhoud na zoals het simpelweg schoonhouden van uw vloer en deze jaarlijks opnieuw in de lak zetten, zal het na een flinke periode ook grondig onderhoud nodig hebben.


Is de vloer beschadig heeft deze een doffe uitstraling of vertoont hij slijtage dan is het zaak om de vloer een keer opnieuw te lakken. Niet alle houtsoorten hoeven te worden gelakt. Massief hout wordt bijvoorbeeld alleen maar grondig gereinigd en erna wordt een laag was of olie aangebracht. Ben jij de gelukkige eigenaar van een prachtige houten vloer in je huis, of kan jouw houten vloer wel een opknapbeurt gebruiken? In beide gevallen is het de moeite waard om de planken eens goed in de verf of lak te zetten.


Je frist de vloer er lekker mee op en werkt de kale plekken weg.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel