Verschil hr en hr++ glas

Het grote verschil is dat er bij hoogrendementsglas tussen de glaslagen een coating zit. Omdat het prijsverschil dermate groot is en het . Lees de voordelen HR glas. Meestal is dit niet hinderlijk, maar je kunt het . In de afbeelding zie je het verschil in dikte al.


Dat komt voornamelijk door de ruimte tussen de twee glasplaten.

Bij gewoon dubbel glas zit hier gewone lucht in. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht. Met HR glas bespaar je al gauw 2mgas per jaar (€ 10-) ten opzichte van gewoon dubbel glas. In de praktijk merk je geen verschil in de hoeveelheid zonlicht die je ramen doorlaten.


Standaard isolatieglas is niets anders dan glasplaten op elkaar geplakt met een luchtgevulde spouw ertussen. Het verschil is dat van de glasplaten een warmtewerende coating heeft. Het warmteverlies naar buiten is immers evenredig met het verschil tussen de gemiddelde binnen- en buitentemperatuur.


HR glas is gevuld met droge lucht of met een edelgas, meestal Argon.

HR glassoorten bevatten coatings (laagjes) op de . Uitleg over verschillen , eigenschappen en onderhoud van HR glas. Ook is het zo dat tussen de coating van verschillende glasfabrikanten kleine kleurverschillen zijn. Vanaf deze datum wordt ingedeeld op basis van de daadwerkelijk behaalde isolatiewaarde van de . Deze betere isolatie komt door de uiterst dunne,. Glas met metaalachtige coating en gevuld met speciaal gas.


HR glas staat voor hoog rendement glas en bestaat uit twee glasplaten , net zoals bij dubbel glas. Bovendien heeft HR glas een metaalachtige coating welke zorgt voor . Het uiterlijk van beide glazen is hetzelfde. Het voornaamste verschil tussen hoogrendementsglas en dubbel glas is dat er bij HR glas tussen de glaslagen een coating zit. Dit extra isolerend laagje zorgt voor een hogere isolatiewaarde. De afbeelding hierboven toont van vier typen beglazing de verschillen in oppervlakte temperatuur van het binnenblad.


Dit benadert de ruimtetemperatuur van graden waardoor koudestralend glasoppervlak. De U-waarde (vroeger de K- waarde) drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m² en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde van een wand (constructie ) .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel