Buitenmuurisolatie

Is een combinatie van spouwmuurisolatie en buitenmuurisolatie mogelijk? Sommigen adviseren dit zeker niet te doen. Anderen zweren dat het absoluut noodzakel.


Er zijn verschillende manieren om uw muur te isoleren. Als u beschikt over een spouwmuur is spouwmuurisolatie de beste en de goedkoopste optie, dit kost tussen de € en € per m². Heeft uw muur geen spouw?

Dan heeft u de keuze om uw binnen of buitenmuur te isoleren. De prijzen van buitenmuurisolatie liggen . Bestaande spouwmuur en buitenmuur isolatie. Wanneer er zich een luchtspouw bevindt tussen de binnen- en buitenmuur zal deze eerst opgevuld moeten worden met isolatie.


Doe je dit niet dan zal het effect van de buitenisolatie teniet gedaan worden door de koude luchtcirculatie tussen beide muren. De hoogste besparing op stookkosten is mogelijk door de gevel aan de buitenzijde te isoleren. Maar buitengevelisolatie is ook zeer ingrijpend.


Isolatie van buitenmuren langs de buitenzijde.

De REG-afdeling van Eandis verwerkt de aanvraag. Je buitenmuur isoleren is belangrijk om energie te sparen. Ontdek in dit artikel alle mogelijkheden, toepassingen en prijzen.


Een buitengevel heeft enkele belangrijke functies: bescherming van de binnenkant tegen de elementen en als tweede belangrijke functie is het bepalend voor de uitstraling van een gebouw. In Nederland heeft een gemiddelde woning veel te verduren van weersinvloeden: . Het isoleren van je muur langs de buitenkant is meestal de beste methode. Gevelisolatie aan de buitenkant geeft veel comfort.


Buitengevelisolatie is duurder dan spouwmuurisolatie, maar heeft belangrijke voordelen: je kunt een veel dikkere laag isolatie aanbrengen, en je buitenmuren zijn weer zo goed als nieuw. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van spouwmuurisolatie, binnen- of buitenmuurisolatie. Voor het isoleren van binnen- en buitenmuren wordt gebruik gemaakt van isolatieplaten. Wanneer je van plan bent om eveneens op deze manier je gevel te isoleren, dan dien je rekening te houden met de volgende gemiddelde . Wilt u uw huis isoleren en is spouwmuurisolatie of binnenmuur isolatie geen optie? Kies dan voor buitenmuur isoleren.


De kosten liggen weliswaar wat hoger, maar de buitenmuren van uw huis zijn dan weer zo goed als nieuw. IKO enertherm ALU en IKO enertherm ALU zijn de isolatieplaten voor uw buitenmuurisolatie. Buitenmuur isolatie Indien je er voor kiest om de buitenmuur van je woning na te isoleren sla je eigenlijk altijd twee vliegen in één klap.


In eerste instantie wordt er natuurlijk een besparing gerealiseerd op de energiekosten, maar daarnaast krijgt je woning terug een frisse uitstraling. Als u de buitenmuren van uw woning of appartement laat isoleren door een aannemer, kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder.

De buitenmuur isoleren wordt in een . Deze premie geldt alleen voor de isolatie aan de buitenkant van een buitenmuur. De spouwmuur- of buitenmuurisolatie mag enkel geplaatst worden door een aannemer. Enkel de na-isolatie van de bestaande spouwmuur en na- isolatie . Hoe draagmuren isoleren aan de buitenzijde?


Welke buitenmuurisolatie kies je?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel