Stoomreiniger houten vloer olie

Een ongelakte vloer nooit met stoom reinigen, tenzij je het daarna volledig weer in de was of olie gaat zetten. Je haalt met de stoom ook de vette beschermlaag weg en op die manier trekt vocht in je vloer. Heb je een ongelakte houten vloer ? Zorg dus dat je de vloer na het reinigen met een stoomreiniger gelijk weer in de olie of wax zet om dit te voorkomen. Hier gebruik je bijvoorbeeld een boenmachine met polijstpads.


Maar het dagelijks schoonmaken van je houten vloer vraagt om extra aandacht ten opzichte van laminaat bijvoorbeeld. Dit is een stoomreiniger met de mogelijkheid om direct het vuil dat los komt door stoom op te zuigen. Op internet zijn er veel misconcepties te vinden over hoe je een houten vloer schoonmaakt.


Veel houten vloer specialisten vertellen dat stoomreinigers niet geschikt zijn om te gebruiken op je houten vloer. Ik kan elk schoonmaakmiddelmiddel gebruiken, ook met ammoniak en olie. Karcher en mijn moeder is er lyrisch over.


Ik ook wel trouwens, maar. Meer resultaten van forum. Houten vloer reinigen met stoom? Met een stoomzuiger kan dat! Regelmatig krijgen wij de vraag of met onze stoomzuiger ook een houten vloer kan worden gereinigd.


Om hout eventueel te “voeden” zijn ook oliën verkrijgbaar die u makkelijk aanbrengt. Ik heb ook sinds jaar een geoliede houten vloer en maak hem schoon volgens de gebruiksaanwijzing. Het is zwaar werk maar de vloer blijft als nieuw.


Beloop de olievloer pas na tenminste - uur drogen. Wees bij het inruimen voorzichtig met het plaatsen en verschuiven van meubelen. Ontzie je vloer in die tijd zoveel mogelijk. Daarom is belangrijk dat u uw houten parket vloer regelmatig aanveegt of zuigt. Voor dagelijks gebruik dient u een daarvoor bestemde zeep te gebruiken.


Uw vloer regelmatig grondig met de hand te reinigen is overbodig: dit is alleen noodzakelijk als deze zeer vuil is. Vlekken en krassen zijn bij te werken met was of olie. Geoliede vloeren mag je juist niet (vaak) dweilen. Groene zeep kan, maar haalt een laagje van de olie weg waardoor de vloer goed schoon wordt, dus alleen maar enkele keren per jaar. De houten vloer wordt dan geheel ontdaan van ingelopen vuil, oude waslagen en vlekken.


Het is wel aan te raden na deze dieptereiniging de houten vloer te voorzien van een nieuwe laag onderhoudsolie. Deze manier van houten vloer schoonmaken vergt wel behoorlijk wat vakkundigheid. Om ervoor te zorgen dat het . Ook geschikt voor laminaatvloeren, tegelvloeren, vinyl en overige harde vloeren. Maak gebruik van een krachtige en professionele reiniging van uw parket- of houten vloer. In onze webwinkel zijn alle producten te vinden om uw vloer weer schoon te krijgen, schoon te houden en te beschermen tegen vocht en vuil.


Wat is een geoliede vloer? We spreken van een geoliede vloer ( olievloer ) wanneer uw houten vloer. Een houten vloer afgewerkt met olie is de klassieke afwerking en nog steeds zeer gewild en dat is niet zonder reden. Om een gedegen beslissing te kunnen nemen of parket cq een . Stoomreinigers koop je eenvoudig online bij bol. Dan is het tijd om de stoomreiniger te ontkalken.


Bekijk hoe in dit stappenplan van GAMMA. Het reinigen van laminaat met een stoomreiniger dien je zorgvuldig aan te pakken. Een laminaatvloer is kwetsbaar en zeer gevoelig voor vocht. Vooral als het laminaat niet is verzegeld of geolied.


Toch zijn stoommoppen en slede stoomreinigers wel degelijk te gebruiken op laminaat. Wanneer je de stoom op de laagste . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel