Glas in kozijn plaatsen

In deze instructievideo wordt dit stap voor stap uitgelegd. Dubbel glas isoleert veel beter dan enkel glas , en het verbetert uw comfort. Het plaatsen van glas kunt u prima zelf doen. We leggen u hier stapsgewijs uit hoe u het glas plaatst en hoe u het geheel af kunt werken. Om het proces voor u te visualiseren, kunt u de onderstaande afbeeldingen bekijken.


Indien gewenst kunnen wij, tegen zeer scherpe prijzen, glas leveren.

Neem contact met ons op voor . Inspecteer de beglazing op schade zoals krassen, putjes, breuk e. Wat is de staat van het kozijn ? Ontdoe het kozijn van stof- en vetdeeltjes. De sponningen en glaslatten dienen droog, ontvet en zuiver te zijn. Eventuele verstopte drainagegaten schoonmaken.


Houten kozijnen moeten 2x gegrond zijn voor het plaatsen. De kit zit tussen het glas en het kozijn verwerkt. Daarna haalt u de glaslatten los met behulp van een lattenmes en een hamer.

Let op: het raam staat los. Met behulp van twee glaszuigers haalt u de ruit uit de sponning en zet u deze op een veilige plek neer. De ruit kunt u bijvoorbeeld plaatsen op twee klossen hout. Uitgangspunten voor montage van glas.


Benodigde montage materiaal om uw glas te plaatsen : Kunststof glasblokjes. Het leek me handig om hier het stappenplan te geven voor dubbel glas in je huis. Zijn de kozijnen nog goed (genoeg) of zijn nieuwe kozijnen slimmer?


Ga je zelf dubbel glas plaatsen of laat je het doen? Goedkoper omdat de buren meedoen? Bij kozijnen uit kunststof zit het glas wel vast in het kozijn. Wanneer dubbel glas vervangen?


Zet het kozijn in de raamopening, net zoals het oude kozijn erin zat. Stel het kozijn nu tot tegen het latei door houten wiggen tussen de vensterbank en het kozijn te plaatsen. We delen de mogelijkheden op in twee delen, de vaste kozijnen en de draaiende delen zoals draairamen en klapramen.


De kans dat we het enkel glas kunnen vervangen door dubbel glas in de vaste houten kozijnen is heel groot. Er is vrijwel altijd ruimte om het dubbel glas te plaatsen. Bij draai- en klapramen is de.


Steek een stevig plamuurmes of beitel tussen de onderste glaslat en het kozijn , en wrik de lat voorzichtig los. Verwijder met een nijptang de losgekomen spijkers.

Doe dit vervolgens ook bij de latten aan de zijkanten, en als laatste bij de . Wie een extra (voorzet-)ruit laat plaatsen en de oude ruit in ere laat zal al gauw aan 1 meestal aan millimeter glas komen, wat in dat geval het dubbele is en dus ook een betere isolatie door meer massa biedt. Bovendien zal in bijna alle gevallen de breedte van het bestaande kozijn een tussenafstand tussen de extra. Mijn bedoeling is om het raamkozijn te ontdoen van verf d. Daarna het hele kozijn in de grondlak zetten, inclusief de nieuwe raamlatjes.


Dan een kitlaag tegen het kozijn en daar het glas tegen plaatsen. Op het glas weer een kitlaag en daarover de glaslatjes zetten. Ik ben bezig mijn huis volledig te vernieuwen, inclusief de kozijnen. Laat onze glaszetter isolatieglas plaatsen en bespaar door betere isolatie! Voordat je besluit om enkel glas te vervangen door dubbel glas moet je eerst zeker weten of het kozijn wel geschikt is.


Er zijn vier mogelijkheden: a. Vaste houten kozijn zijn vrijwel altijd geschikt om dubbel glas te plaatsen. Bij ramen is het afhankelijk van de staat van de verbindingen en . Voor grote ruiten enkel glas gebruikt men steunblokjes en celband. Steunblokjes plaatsen : Onder in de sponning worden STEUNBLOKJES geplaatst. Het hout van ramen, kozijnen en glaslatten moet 2x gegrond zijn. De steunblokjes zijn van een hard soort rubber (NEOPREEN).


Hierop komt de ruit te staan. Wilt u dubbel glas laten plaatsen in uw kozijnen ? Hier leest u alles over de verschillende soorten dubbel glas , de plaatsing en de prijzen. Wil je graag jouw huis isoleren met isolatieglas?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel