Hr schuim

De juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk High Resilience ( HR ) schuim , ofwel schuim met hoge veerkracht. Koudschuim of HR schuim heeft van nature een enigszins . Ook de termen PU schuim of PU foam worden door producten gebruikt. HR is een afkorting van de Engelse benaming High Resilience , dat betekent dat dit schuimrubber een hoge veerkracht heeft.


Hoge veerkracht is mogelijk door de ongelijke celstructuur van de cellen onderling, die bij gebruik . De minste afwijking of vergetelheid kan ervoor zorgen dat alle kwaliteit van het schuim verloren gaat.

Matrassen die gemaakt zijn van koudschuim worden ook wel High Resilience ( HR ) schuim genoemd. Traagschuim wordt in tegenstelling tot koudschuim gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Hierdoor wordt traagschuim zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht.


Ook biedt koudschuim de beste progressieve tegendruk (hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft). Met andere woorden: koudschuim biedt enorm veel ondersteuning. Het beste koudschuim heeft een goede Polyol verhouding, een relatief hoge HR waarde, een goede Densiteit en komt van een echt . Doordat het schuim een open-celstructuur heeft kan er geen kuilvorming in ontstaan.


Maar let op, er zijn wel enorme kwaliteitsverschillen kwaliteitsverschillen tussen koudschuimen!

De echte benaming van koudschuim is HR schuim (High Resilience schuim) of High Density foam maar het wordt meestal aangeduid met HR . Je kunt bij schuimleveranciers meerdere kwaliteiten koudschuim in dezelfde HR waarde kopen en zelfs afgekeurd koudschuim. Daardoor voelt het wat stugger aan. De veerkracht is wel zeer hoog.


Tijdens de fabricage ontstaat een enorm open celstructuur waardoor dit . Door de open celstructuur neemt de veerkracht van het materiaal toe. Waarschijnlijk zal de polyether de levensduur van bekleding en frame overleven. De kostprijs bestaat immers uit frame, schuim (= aardolie gebaseerd), bekleding, transport en winst.


Er is bijvoorbeeld polyether en koudschuim. Maar wat is nou beter als vulling voor een bank? Het is goed om al een beetje voor kennis te hebben bij het kopen van een nieuwe bank of als u uw bank wilt laten opvullen. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor.


De kwaliteit van dit schuim wordt aangeduid met Soortelijk Gewicht (SG). Dit betekent dat een mschuim een bepaald gewicht heeft, b. HR schuim SG houdt in dat een mschuim kilogram weegt, hoe hoger het soortelijk .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel