Asbesthoudend vloerzeil

Nederlandse toeleveranciers waren zelfs wereldwijd marktleider. Zolang het zeil niet bewerkt wordt is het niet schadelijk. Het wordt echter gezien als losgebonden asbest, wat makkelijk verstuift.


Als asbesthoudend zeil zomaar wordt verwijder loopt men groot risico op besmetting. De onderzijde heeft een lichtgrijze tot lichtbeige (soms lichtgroene) kleur en een niet -glimmend oppervlak dat een beetje doet denken aan grof papier of karton.

Asbestvinyltegels zijn hard en een beetje glanzend en veelal met zwarte kit op de . Het herkennen van asbest in en rondom de woning. Dat neemt niet weg dat u een inventarisatie uit kunt laten voeren, of u zelf op zoek kunt gaan naar producten of materialen waarin mogelijk sprake is van asbest. Omdat er nogal wat water stond heb ik de hele vloer eruit getrokken.


Onder het laminaat (overgenomen van de vorige bewoners) lag een zeil dat ik er ook uit heb getrokken. De ondervloer bestaat uit asbestplaten, hoorde ik later van de verhuurder. Meer resultaten van forum.

In sommige gevallen is asbest gebruikt als isolatiemiddel voor vloerbedekking. Vaak gaat het om zeilen vloeren (vinyl), of vloertegels waarin asbest is verwerkt. Het asbesthoudende zeil werd geregeld als vloerbedekking in de . Niet alleen in bouwmateriaal, zoals cement en golfplaten, maar ook veel in vloerbedekking. Een andere benaming hiervoor is vloerzeil.


In ons toekomstige huis is door de vorige bewoners zeil achtergelaten. In de keuken is dit helemaal samengesmolten met de cementvloer, waarna ook de vorige. Asbesthoudend vloerzeil heeft een lichtgrijze tot beige onderzijde (soms lichtgroen) en een niet-glimmend oppervlak.


Het doet denken aan grof papier of karton. Een van deze plekken is in het zeil dan wel in de onderlaag van vinyl zeil. Asbest vinyl ondeskundig verwijder paniek.


Is deze vorm van asbest gevaarlijk? WoonInvest werkt al geruime tijd aan het opsporen en saneren van asbesthoudende vloerbedekking. Hierin zijn we vrij ver gevorder maar helaas komt het toch nog voor dat huurders zelf aan de slag gaan met het verwijderen van oud vloerzeil.


Dat willen wij graag voorkomen.

TS heeft 50maan asbesthoudend zeil , wat verwijderd moet worden omdat het pand in originele staat opgeleverd moet worden. Vloerbedekking die voor . Dit is door hen zelf geleg of ze hebben het laten leggen, in een tijd dat dit soort zeil nog . Zeil , wat onder ander vloer verborgen lag. Bij het stukje over asbest hebben ze het alleen maar over het ontluchtingskanaal. Ik heb net het koopcontract er bij gepakt.


Wanneer ik kijk in de vragenlijst voor de verkoop van een woning, hebben . Waar asbest wél kan voorkomen. Tot in de jaren werd asbest veel gebruikt bij de bouw van huizen. Vaak is het verwerkt in golfplaten (op schuurtjes of een aanbouw), afvoerbuizen en schoorstenen.


Maar het kan ook in plafondplaten, vensterbanken, vloerzeil en de kit van kozijnen zitten. Voorbeelden zijn: de papieren onderlaag van vloerzeil , spuitasbest, asbestkoord in gevelkachels en brandwerende beplating. Vinylzeil met een asbesthoudende rug is te herkennen aan de niet-glimmende papierachtige onderkant met een lichtgrijze tot licht beige kleur (ook lichtgroen komt voor).


Wel kunt u materialen herkennen waarin mogelijk asbest zit. Het bovenstaande overzicht helpt daarbij. Dit overzicht is niet volledig. Voor de herkenning van vinylvloertegels en vinylvloerbedekking (in de volksmond zeil ) waarin mogelijk asbest zit, kan de volgende informatie worden gegeven:.


Centrada is al jaren bezig met het inventariseren van asbest in woningen en complexen. Zelf aangebrachte toepassingen van huurders (zoals vloerzeil of golfplaten afdakjes) zijn daarin niet meegenomen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel