Vochtmeting vloer

Vochtmeting voor uw beton, zandcement of anhydriet vloer. Of heeft u te maken gehad met waterschade en moet uw vloer worden vervangen? Dan is het raadzaam om een vochtmeting te laten . De elektronische vochtmeter meet daarentegen nauwkeuriger het vochtpercentage.


Het principe van de elektronische vochtmeter berust op het meten van de elektrische weerstand van de afwerkvloer of het beton.

Bij het gebruik van een elektronische vochtmeter worden twee nagels een centimeter de vloer in geslagen. Wie parket wil plaatsen, dient ermee rekening te houden dat de ondergrond blijvend droog hoort te zijn. Men veronderstelt dat de vakman de nodige vochtmetingen uitvoert voor hij met het plaatsen van de vloerbedekking start.


Ergens heeft iedereen wel eens van de calciumcarbidemeting gehoord. Hierdoor worden problemen met restvocht in de vloer voorkomen. Echter het is vaak moeilijk te constateren waar het vocht zich in een ondervloer bevindt. Op deze manier kan er een verkeerd beeld ontstaan van de .

Maar hoe bepaal je het vochtgehalte van een betonvloer? Het maximale toegestane vochtpercentage voor een cementgebonden ondergrond bedraagt. Normaal gesproken wordt dit gecontroleerd met een vochtmeter , maar om dit praktisch vast te stellen kun je ook een stuk plastic op de vloer leggen en deze luchtdicht . Vochtmeter voor hout en bouwmaterialen, voor wanden en vloeren. Hoe bepaal ik het vochtgehalte van een betonvloer?


Het bepalen van het vochtgehalte van uw betonvloer is essentieel. Vocht is desastreus voor de hechting van verflagen. Ook de hechting van eerdere verflagen kan onzichtbaar zijn aangetast door schadelijke stoffen die met het water meekomen. Hout stelt zich, met zijn eigen vochtighei in op de omgevingswaarde (houtevenwichtsvochtigheid). Soms is hiervoor verwarmen of . TC SCHILDERWERK, SOEPELE MUUR- EN VLOERBEKLEDINGEN.


Vochtgehalte van dek- vloeren en beperking van de droogtijd. Is er bijvoorbeeld bij een vochtmeting enkel sprake van verhoogde vochtwaarden in de onderzijde van een wand en normale vochtwaarden hoger op de wand dan is een oorzaak van hoger gelegen niet direct aannemelijk. Ook bij vloeren kan een juiste blik op vochtwaarden het zoekgebieden verkleinen.


Een vochtmeter is een apparaat dat veel gebruikt wordt in de bouw om de luchtvochtigheid van een ruimte of materiaal te meten. Als een vochtmeter gebruikt wordt om de vochtigheid van de lucht te meten, dan spreken we over een hygrometer.

Lees hier meer over laminaat vloeren. De CM- vochtmeting is een praktische, nauwkeurige en algemeen geaccepteerde methode om te toetsen of een vloer droog genoeg is voor het aanbrengen van . Onze parketteurs zijn ervaren mensen met een oog voor detail en leveren vakwerk al jaren lang door heel Nederland. Als u uw vloer door ons laat leggen heeft u gegarandeerd een perfect gelegde vloer. Als vocht kan indringen in de vloer , de wanden of het dak van de caravan kan dit tot verrotting van houten delen leiden.


Een flinke schade kan het gevolg zijn. Om dit te voorkomen kun je het beste regelmatig een vochtmeting laten . Als de bouwtijd daarvoor te kort is, moet worden gezocht naar methoden om de constructievloer versneld te drogen. Op die manier worden problemen met rest- vocht in de vloer voorkomen.


De meeste gangbare vochtmetingen , vooral elektronische weerstandsmetingen, geven tamelijk onbetrouwbare absolute waarden. Deze meten alleen het vocht in de bovenste paar millimeter. Ze zijn wel goed bruikbaar om monsters onderling te vergelijken en om het verloop van het vochtgehalte in de tijd te volgen.


Het zal een ieder logisch in de oren klinken dat de ondervloer droog moet zijn. Een kletsnatte vloer is funest voor je houten vloer. Wanneer het beton vochtige plekken heeft of er gewoon vochtig uitziet, kan je het beste een vochtmeter aanschaffen of lenen.


Meet hiermee het vochtgehalte in de betonvloer. Huur nu een hydrometer online! Ook in het geval van een bouwontvochtiger is het goed een vochtmeting te (laten ) doen die dieper in het de vloer meet (Eigen Huis doet dit ongetwijfeld met een CM vochtmeting , laminaat mag gelegd worden op beton met maximaal CM), want een bouwontvochtiger zorgt er vaak voor dat de bovenzijde . Nadat de vloer een week open in de ruimte heeft gelegen hebben we de ondervloer met ingebouwd vochtscherm gelegd en het laminaat daar overheen. Dagen daarna zien we de kopse.


Heb boven nog een dicht pak liggen maar geen vochtmeter in dit te kunnen testen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel