Parketvloer boenen

De meest courante afwerkingstechnieken voor parketvloeren zijn vernissen, oliën en boenen. De keuze hangt af van persoonlijke smaak en de soort belasting die de vloer moet ondergaan. Keuken en badkamer kan je bijvoorbeeld best vernissen, terwijl in de woon- of slaapkamer een geboende parket geen enkel . Deze week bij bebo parket eiken parket , of eiken lamel in de leegverkoop.


De Jonge Parket te Kapelle (Zeeland) heeft een speciale manier bedacht om parket vloeren opnieuw.

Vraag hierover advies bij KARWEI. Plekken die in de loop der tijd kaal zijn geworden, werk je eenvoudig bij met speciale onderhoudswas en een zachte doek. Om de vloer mooi te houden is het raadzaam om hem minstens keer per jaar opnieuw in de was te zetten en te boenen. Deze methode is wel vlekgevoelig en arbeidsintensief wanneer het om onderhoud gaat. Bij parket renovatie wordt het boenen nog slechts . We spreken van een wasvloer wanneer uw houten vloer ( parketvloer ) is behandeld met een impregneer en vervolgens met was wordt onderhouden.


Gebruikt u een éénschijfsmachine dan boent u in met een rode pad en voor het uitboenen gebruikt u een witte pad.

Let erop dat u niet teveel was . Hoe vaker je de vloer in het begin boent, hoe minder onderhoud hij na verloop van tijd zal nodig hebben. Om de vijf jaar moet je de bovenste waslaag verwijderen met white spirit, om daarna een nieuwe laag aan te leggen. Te vaak of te veel je parket boenen , is trouwens ook niet goed. Het onderhoud van parket moet je opsplitsen in geolied parket , geboend parket en vernist parket. Voor ieder van deze soorten zijn er verschillende manieren, zaken waar je rekening mee moet houden om je parket niet te beschadigen tijdens het reinigen!


En het belangrijkst van alles: het resultaat is stukken egaler dan u ooit met de hand kunt bereiken. Een boenmachine met één schijf bevat een sterke motor. Hierdoor wordt er snel en . Er zijn vier hoofdgroepen te onderscheiden in het afwerken van eiken parket en houten vloeren. Iedere afwerking heeft zijn eigenschappen, wij proberen hieronder duidelijk uit te leggen, wat de voors en tegens zijn van iedere afwerking. De boenwas is tegelijk de grondlaag én het onderhoudsproduct voor de vloer.


Parket boenen : Boenwas is de meest traditionele afwerkingswijze voor parket. Het parket behoudt een mooi natuurlijk uitzicht en heeft een heel typische, herkenbare geur. Heel regelmatig onderhoud is . Deze witte, vaste en natuurlijke boenwas is samengesteld op basis van bijenwas , carnaubawas en zuivere terpentijn.

Dat laatste geeft uw parket extra slijtvastheid. U kunt de was gebruiken op alle houtsoorten, het resultaat is sowieso verbluffend. En door uw vloer op het einde nog eens te boenen met een wollen kussen . Zorg ervoor dat je niet te veel vloeibare was aanbrengt en dat die goed word uitgewreven. Boen vervolgens de volledige oppervlakte met een . Wij kunnen ervoor zorgen dat u trots kunt blijven op uw parketvloer. Er bestaan verschillende soorten afwerking van parket.


Elke type vraagt een eigen aanpak. Zo bestaat er bijvoorbeeld geoliede, geboende, gelakte en verzeepte parket. Wij komen kijken welke parket u heeft en bekijken de staat van de vloer. De eerste soort heeft al een bescherming gehad tijdens de fabricatie. Het volstaat dan de vloer regelmatig te reinigen met een vochtige doek en één of twee keer per jaar met een polish voor lamellenparket.


Massief parket vergt iets meer onderhoud. U kan kiezen uit drie mogelijkheden: verglazen, boenen of behandelen . Meestal gebeurt dit met een was-olie combinatie, de zogenaamde hardwasolie. Het aanbrengen van de onderhoudswas. Om een gelijkmatige glans te verkrijgen en lichte verontreiniging te verwijderen, moet u regelmatig boenen. Dit kan handmatig met een boenblok (eventueel voorzien van een zachte doek) of met een.


Het boenen van parket is reeds van oudher gekend. Er wordt één boenwaslaag als bovenlaag aangebracht. De glans bekomt men door het parket nog enkele malen in te boenen en daarna op te wrijven.


Om het geboend parket beter te beschermen, wordt er een onderlaag eerst een poriënvuller voorzien. Een parketvloer kan op verschillende manieren afgewerkt worden. De wijze waarop bepaalt het uitzicht, de levensduur, het comfort en het onderhoud van uw vloer. Olie geeft een mat en natuurlijk uitzicht maar vraagt wat meer onderhoud. Een geverniste parket vraagt minder onderhoud en is beter beschermd op lange.


Stofzuig de vloer éénmaal per week met een speciale borstel voor parket. Reinig de vloer met een microvezeldoekje gedrenkt in een speciaal product voor geboend parket. Het wordt ook aanbevolen om de bovenlaag éénmaal per jaar te verwijderen en vervolgens de parketvloer te boenen met boenwas.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel