Vloer olien of lakken

Wat is de beste afwerking voor de houten vloer ? Zijdemat heeft een uitstraling van lak - of wasvloer. De matte variant heeft de uitstraling van een geoliede vloer. Een hardwaxvloer is lokaal bij te werken.


Dit is weliswaar lastiger dan bij een olievloer. Bij een zijdemathardwaxvloer blijven lokaal bijgewerkte delen zichtbaar in het begin.

Parketvloer in de wax, olie of lak ? Wij zijn een gezin met jonge kinderen, en staan op het punt van verhuizen. Een parketvloer kan worden afgewerkt met een lak , waardoor deze een slijtvaste toplaag krijgt. Deze toplaag is min of meer ondoordringbaar, maar let op , niet geheel waterdampdicht. Reiniging is erg makkelijk. Door het gladde oppervlak kan vuil namelijk eenvoudig worden opgelost en verwijderd.


Vaak denk men dat olie minder sterk zou zijn, maar dat was ooit wel zo maar tegenwoordig is de techniek zo ver gevorder dat er zelfs oliesoorten zijn ( hardwax ) die het ruimschoots tegen lak op kunnen nemen. Een houten vloer in lak of olie is dan een vraag met het antwoord dat ze elkaar wat hardheid betreft nauwelijks . Wij zagen er een beetje tegenop om de vloer te laten schuren.

Woonkamer leegmaken en dan dagen niet in je huis kunnen. Echter het omgekeerde was waar! Martin en collega, hebben onze vloer geschuurd en gelakt.


Door het toepassen van een speciale parketlak konden we de volgende dag de . Een vraag die regelmatig aan mij gesteld wordt, is “Wat is beter voor je houten vloer , parketlak of olie ? Een logische vraag, zeker als je van plan bent om je houten vloer te laten schuren en afwerken. Omdat het nodig is of omdat je gewoon eens iets anders wilt. Om het voor jouw situatie best passende . Houten vloeren zijn het beste beschermd tegen vloeistoffen en vet met een lak afwerking. Lak is in glans, mat glans, mat en ultra mat verkrijgbaar.


Ultra mat raden wij af, omdat . Mijn grenen(?) vloer moet geschuurd en behandeld worden, maar ik kom er echt niet uit. De ene site zegt dat beits alleen een kleurtje geeft maar geen bescherming, de ander zegt dat beits en lak. Zowel de olie als de lak is goed voor uw vloer , beide lagen beschermen de vloer tegen vuil en vocht. Wanneer u kiest voor lak heeft u de eerste paar jaar geen werk aan de vloer , maar naar een aantal jaar worden krassen zichtbaar en zult u de vloer moeten schuren om de lak te verwijderen. Bij olie zijn krassen sneller in.


Wat houden deze producten nu precies in, wat is het verschil tussen Hardwaxolie, Olie , Lak en Boenwas en wat zijn de voor- en nadelen van de producten? De vergelijking tussen lak aan de ene kant en olie en was aan de andere kant is eigenlijk dezelfde als die tussen een filmvormende en een niet-filmvormende afwerking. Lak beschermt door een ondoordringbare laag die op het hout ligt, impregnerende finishes zoals olie , wax en hardwax beschermen de vloer van .

De vraag is dus kan men beter de vloer in de olie zetten of lakken ? De parket- boer zegt in de olie zetten ivm met onderhoud. Een geoliede vloer kan met onderhoudsolie vrij eenvoudig worden bij gehouden. Een geolied vloer is vrij mat , je loopt dus direct op het hout hierdoor wordt de vloer tijdens gebruik schraal. Vandaar de onderhoudsolie. Kleurolie zoals wit en grijs kunnen de vloer een tintje whitwash geven.


WoCa is het merk van vloerolie. De afwerking bepaalt in hoge mate het uiteindelijke karakter van de vloer. Lak (halfmat of hoogglans) geeft een chique uitstraling en accentueert de nerf. Het aanbrengen is echter veel en . Een ervaren vloerspecialist kan je perfect adviseren over het schuren en lakken of oliën van jouw vloer.


Je houten vloer goed onderhouden en afwerken bepaalt het karakter van de vloer. Welke afwerking het beste is voor uw houten vloer , hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en van uw leefomstandigheden. De intensiviteit waarmee u uw vloer gebruikt en de aanwezigheid van kinderen of huisdieren kunnen ervoor . Wij gaan binnenkort verhuizen en in dat huis ligt een massief eiken vloer.


Nu krijgen we van alle kanten wisselende adviezen. De experts zeggen: oliën is veel mooier, beter bij te .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel