Trap isoleren

Wij moeten voor onze EPB blijkbaar isolatie onder onze trap kleven. De trap gaat van gelijkvloers naar eerste verdieping, maar staat boven onze keldertrap. Architecte zegt dat we daar isolatie moeten onder kleven (7cm) - iemand enig idee hoe dit het best aan te pakken? Zijn er bepaalde dingen waar we . Extra isolatie onder houten trap ?

Hallo Medeklussers Wij hebben de trap boven de kelder zitten,nu willen wij de onderkant van de trap isoleren met een aantal glaswol dekens en dan een afwerking. Gelukkig kun je je trap isoleren om het probleem op te lossen. In een nieuwe woning hangt een houten trap boven een niet-geïsoleerde kelder. De onderzijde van de trap is afgewerkt met metal studs waar gyproc platen. Geschreven door Honingske in de rubriek: Na- isolatie.


Hallo, Wij hebben een dichte trap met daaronder een trapkast. Als je de trap oploopt (ligt geen vloerbedekking op) maakt dat een kloppend geluid. Last van een krakende trap?

Laat ons jouw trap isoleren en het is voorgoed verleden tijd. Het advies voor het isoleren van geperforeerde treden is dan ook: Doe eerst een proef bij één trede alvorens de gehele trap te isoleren. De stalen traptreden isoleren. Er zijn twee methoden om stalen traptreden te isoleren.


Deze manier van isoleren wordt ontdreunen genoemd. Nee, ik kijk nu tegen de onderkant van de trap van de bovenburen aan. Echt gewoon de originele houtenconstructie, want ik heb redelijk alles er omheen weg gesloopt. Nu wilde ik de trap aan mijn zijde het liefst isoleren qua geluid. Hoe kan ik dat het beste doen?


Ons nieuwbouwhuis zal volledig onderkelderd worden. We willen het ook goed isoleren ( muren, vloer van gelijkvloers verdiep en dak ) Deze vloerisolatie wordt echter doorsneden door een traphall ( en eventueel liftkoker) vanuit de kelder tot op het zolderverdiep. Als ik die traphall binnen het geisoleerd . Toegang kelder onder trap isoleren.


Onder een houten trap is een houten deur naar de kelder. De deur en raampjes zijn heel slecht geïsoleerd en er komt tocht uit de kelder. Hoe lossen we dit op zonder het schrijnwerk te moeten vervangen?


Indien mogelijk even langskomen voor een offerte.

Hallo iedereen, Al vele jaren een lezer van dit forum en vandaag is de eerste keer dat ik geen antwoord vind op mijn probleem. Goed isoleren kan een flinke hap uit je energierekening nemen, maar dat hoeft niet altijd groots of duur. Na een eerste inventarisatie van de situatie denken we dat er twee aanpassingen gedaan moeten worden: 1. De muur is nu van binnen hol, . Bij een zolderrenovatie wil je uiteraard een vlotte toegang tot de zolderruimte.


Wij zorgen voor het plaatsen van zoldertrappen en -luiken en zelfs trappen op maat. Nog geen toegang tot de bovenverdieping? Geen noo ons renovatieteam zorgt voor een nieuwe opening in de zoldervloer. In dat couloir plaats ik een houten trap naar de bovenverdieping en ik isoleer de buitenzijde van die gesloten trap. Het benedenhuis is aan de binnenzijde geïsoleerd en ook het bovenhuis is dat.


Nu vraag ik me af, hoe de muren in het couloir te isoleren , aan de buitenzijde of aan de binnenzijde? De verschillende metalen van de behuizing en de piston brengen het risico van galvanische reacties met zich mee, wat de fabrikant dwingt de twee metalen van elkaar te isoleren. Een stalen piston van een gebalanceerde eerste trap (links) en een piston van verchroomd messing van een ongebalanceerde eerste trap. Na het isoleren tegen geluid kan het normale leven weer verder gaan.


Het geluid weren is gelukkig echt mogelijk. Door een gebrek aan geluidsisolatie kan het woongenot behoorlijk verstoord worden. Goede geluidsisolatie zorgt voor een betere privacy en nachtrust.


Bekijk de geluidsisolatie offerte. Zich isoleren met behulp van een houten trap is ook verstandig. Zelfs een kleine stroom door je hart kan fataal zijn, en ook het verkrampen van de spieren bij stroomgeleiding is gevaarlijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel