Schilderen luchtvochtigheid

De relatieve luchtvochtigheid ( RV) speelt een belangrijke rol bij het verkrijgen van goed schilderwerk. Een hoge luchtvochtigheid kan ook leiden tot een tragere droging, mat . Buiten schilderen in de herfst of winter? Check altijd de luchtvochtigheid en gebruik de juiste producten. Lees hier meer tips over buiten schilderen.


Wij sommen alvast enkele te vermijden valkuilen op.

Kwalitatieve verf en goed gereedschap zijn onontbeerlijk voor degelijk schilderwerk. Maar ook weersomstandigheden zoals temperatuur, luchtvochtigheid , . In deze periode zijn de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal voor een buitenschilder. Een buitenschilder gaat niet aan het werk wanneer het buiten te vochtig is, uw buitenschilderwerk hecht en droogt dan slechter.


Bij schilderen rekening houden met het dauwpunt. VERBAND TUSSEN ( VENTILATIE)LUCHTTEMPERATUUR, OPPERVLAKTETEMPERATUUR EN. Om optimale resultaten te bereiken bij het schilderen van objecten, is het essentieel dat er tijdens de uitvoering van het schilderwerk geen . Voor een vlotte verwerkbaarheid en droging en een mooi en kwalitatief eindresultaat wordt best rekening gehouden met factoren zoals temperatuur, relatieve vochtigheid , licht en verluchting.

Onder 10°C verloopt de droging trager en bij minder dan 5 . Let op de luchtvochtigheid voor perfect schilderweer. De vochtigheid is sowieso nu echt veel te hoog, ook als de temperatuur boven de graden komt. Bij de te bereiken kwaliteit van schilder - werk, speelt de relatie tussen relatieve vochtigheid , oppervlaktetemperatuur en luchttemperatuur een belangrijke rol.


Dit geldt voor het conserveren van staal, maar gaat ook op bij schilderwerk op hout en andere, bijvoorbeeld steenachtige ondergronden. Ten onrechte denken nog steeds veel mensen dat het schilderen van je huis in de winter of de herfst minder goed is dan bijvoorbeeld het schilderen in de zomer. In welke volgorde schilder je best een ruimte? Schilder vervolgens de muren.


Eindig met het lakwerk van ramen en deuren. Je schildert best eerst de binnenkant van het raam aangezien de luchtvochtigheid binnen meestal hoger is dan buiten. De beste temperatuur om te schilderen verschilt per verf. Ook luchtvochtigheid kan een rol spelen. We adviseren te schilderen met een maximale luchtvochtigheid van.


Dit kan per product verschillen. De actuele luchtvochtigheid kun je . LBH 4SO Hoogglans, LBH 4SO Zijdeglans en LBH 4SO Grondlak hebben een ander drogingtraject dan andere LBH en oplosmiddelhoudende Wijzonol verven. Door de samenstelling van deze verven is de kleefvrijtijd korter . Met watergedragen lakverven best niet schilderen bij een te hoge luchtvochtigheid omdat de condens de verflaag dan tegenhoudt om te binden.

Op de meeste verfpotten staat de minimum verwerkingstemperatuur. Daarnaast wordt vaak gesproken . Je kan dit testen door het te schilderen oppervlak nat te maken en te kijken of de natte plek na een kwartier verdwenen is. Is dit niet het geval, dan begin je best niet met schilderen. Ten slotte moet je er ook op . Luchtvochtigheid is een belangrijke speler en luchtvochtigheid kun jezelf onder controle houden. We hebben het hierover een percentage lucht per mof anders gezegd de hoeveelheid waterdamp die in de lucht is ten opzichte van de maximale waterdamp.


In het schilderjargon praten we over een percentage relatieve . Ten onrechte wordt nog wel eens gedacht dat de herfst en winter geen geschikte jaargetijden zijn om buiten te schilderen. Er zijn een aantal factoren belangrijk om te bepalen of er buiten geschilderd kan worden in de winter, dit heeft voornamelijk te maken met temperatuur, luchtvochtigheid en . Volgens mij is het nooit ideaal om te schilderen. Zomers in de zon mag je ook al niet schilderen Laughing Overigens is de luchtvochtigheid in de zomer hoger dan in de winter. Warme lucht bevat meer vocht dan koude lucht.


Bij het schilderen gaat het om de vochtigheid van het hout. Wat dat vocht betreft heb ik een eenvoudig leidraad”, zegt Widdershoven. Want bij een te hoge luchtvochtigheid slaat lak mat en kan zelfs zeer traag . Bij twijfel of de werkomstandigheden gunstig genoeg zijn om te schilderen kan online een locaal weerstation worden geraadpleegd.


Deze geven locaal minimale en maximale temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en dauwpunt aan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel