Lamelparket dweilen

Vooral in de winter kan het hout door gebruik van de CV nog wel eens te droog worden waardoor er krimpscheuren in uw parket kunnen ontstaan. Die daarna weer snel vocht op kunnen nemen bij het dweilen omdat de olielaag en of vernislaag gebroken is. Bij de aanschaf van een parketvloer is het daarom raadzaam om . De vloer afnemen met een vochtige dweil zou ook op wekelijkse, al dan niet tweewekelijkse basis moeten gebeuren.


U moet erop letten dat u geen kletsnatte, maar een lichtvochtige goed uitgewrongen dweil of mop gebruikt. Overtollig water kan de vloer beschadigen, de planken kunnen kromtrekken of er .

De wax en clean zorgt ervoor dat de vloer tijdens het licht vochtig dweilen schoon en ook beschermd wordt. Heeft er iemand tips hoe ik mijn houten vloer het beste kan schoonmaken? Het is een eikenvloer met whitewash en olie bewerkt. Dit doet u eenvoudig door het lamelparket te dweilen met lauwwater en een scheutje van de vloeibare zeep. In deze tussentijd kunt u de lamelparketvloer echter . Hoe zet u de vloer nou precies in de onderhoudsolie?


Eerst moet de aangebrachte zeeplaag en hardnekkig vuil worden verwijderd. Dit kan door de intensief reiniger te gebruiken. Ook hier geldt: niet te vochtig dweilen.

Laat de vloer na het dweilen goed drogen! Je houten Quick- Step vloer van dag tot dag schoon houden, kan je makkelijk met een Quick-Step microvezeldoek doen. Af en toe kan je ook een licht vochtige dweil gebruiken om van die hardnekkige vlekken af te komen. Liefst gewoon kookwas, zonder wasmiddel.


Anders verliezen ze hun opnemende, reinigende werking! Heel af en toe een keertje dweilen met parketreiniger van HG, voedt het parket namelijk ook een . Herhaal de behandeling met de onderhoudswas of -olie keer per jaar. Als uw vloer niet intensief belopen wordt, voldoet een jaarlijks onderhoud. Een paar keer per week stofzuigen en dweilen met een daarvoor bestemd product is al voldoende.


De vloerdelen en de afwerkingsmiddelen zijn van een dusdanige samenstelling dat de massief houten vloer, de verouderde houten vloer of het lamelparket ook in de keuken gelegd kunnen worden. Dweil in de lengterichting van het hout en vervolgens droogdweilen met een uitgespoelde dweil. Onderhoud verniste vloeren.


Een parket vloer kan net als een houten vloer worden schoongemaakt met een stofzuiger en een dweil. Lamelparket en massief parket kunnen een aantal keer worden geschuur waardoor de vloer weer als nieuw oogt. Fineerparket kan echter . Parket reinigers worden in de regel met water gemengd (zie voor de mengverhouding de verpakking).


Gebruik altijd emmers, voor de parketreiniger die dan ook schoon blijft en als spoelemmer voor het uitspoelen van mop of dweil. Gebruik een uitgewrongen, licht vochtige dweil , mop of vloerwisser.

De zeep verwijdert niet alleen het vuil van uw houten vloer maar voorziet uw vloer tegelijkertijd van een beschermende slijtlaag. Dit zepen kunt u doen met een mop of duo- dweil. Daarnaast is het belangrijk om minimaal 2x per jaar uw vloer in de onderhoudsolie te zetten. Een ander soort parket is geboende parket. Deze poets je met een dweil en ph- neutraal onderhouds- én reinigingsmiddel in één, zodat de vloer beter bestand wordt tegen vocht en vlekken.


Wanneer de vloer pas geboend is, moet je minimaal twee weken wachten vooraleer je gaat reinigen met zeep. Het onderhoud van een verniste of gelakte vloer is zeer eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en wekelijks dweilen met een goed uitgewrongen doek is voldoende. Gebruik in het dweilwater steeds een geschikte parketcleaner, zeker geen agressief detergent of een product met amoniak of siliconen.


Het schoonmaken kan met een nagenoeg droge dweil en emmers water: Eén voor schoon water en de ander om het water in uit te spoelen. In de emmer met schoon water gebruik je warm water en een beetje zeep van . Welke breedtes kan ik bestellen? Kan een parketvloer met vloerverwarming gecombineerd worden? Wat is een gerookte vloer?


Kan ik een parketvloer dweilen ? De twee kunnen niet worden gecombineerd. Het parket moet regelmatig (liefst wekelijks) worden gedweild met water met toevoeging van voedende zeep. Dweilen met parketreinigingsmiddel.


Naast het stofzuigen is het ook aan te bevelen om de parketvloer te dweilen met een speciaal parketreinigingsmiddel. Het is verstandig om een vloerspecialist te raadplegen voor de juiste soort schoonmaakmiddel voor uw vloer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rapid pane dubbel glas

Gordijnrails schuine wand

Lood aanbrengen in bestaande gevel