Glasal platen

GLASAL platen worden geproduceerd op een Hatschek-machine en worden nageperst, geautoclaveerd en gepolierd. Vervolgens wordt GLASAL afgewerkt met een minerale coating (silikaten) en gefixeerd voor een hogere hardheid en . Dit reliëf is soms moeilijk zichtbaar en beperkt zich dan tot een lichte gewafelde afdruk (materialen van het type. “ Glasal ”, platen van het type “Massal”, …). De platen van het type Glasal bezitten een uitstekende weerstand . De behandeling van asbesthoudende ondergronden is afhankelijk van de toestand waarin ze verkeren.


Glasal is namelijk een materiaal dat asbesthoudend is.

Behalve de relatief zware asbestcementplaten zijn ook asbesthoudende lichtgewicht platen toegepast in gebouwen. Deze platen bestaan uit een mengsel van asbest. Het product Glasal (een merknaam van Eterniet).


In huizen werd het gebruikt in onder meer imitatiemarmer, imitatiehout, bloembakken in asbestcement, blinkende glasal - platen voor de keuken of de badkamer, in kachels (pluizig asbestkoordje), stookketels, onderdak, rioleringsbuizen, ventilatiekokers, heel soms in plaasterwerk, enzovoort. Wie kiest voor een functionele, hoogwaardige gevelbekleding, kan niet om Glasal heen. Deze gladde vezelcementplaat onderscheidt zich in bijzonder door haar keiharde, krasvaste minerale toplaag. De extra duurzame platen , stroken en leien bieden ook ruime mogelijkheden voor het aanbrengen van sobere en toch.


Redenen genoeg waarom men asbestvezels op grote schaal in talrijke producten heeft gebruikt.

De uitbouw van de industriële en later de consumptiemaatschappij gaf een enorme duw in de rug aan dat gebruik. Men vindt asbest terug in dakbedekkingen en gevelbekledingen (asbestcement), in vuurbestendige platen , . Vraag en Aanbod Wie levert …? Glasal , platen (asbestcement- platen voor puien, wanden, deuren, meubilair), Leverancier, Eternit, Amsterdam, Chrysotiel . Inderdaad: asbesthoudend. Het is natuurlijk niet omdat de schouw uit asbest was dat daarom deze platen ( grondiger te ondezoeken) in asbest zijn, maar het is wel een indicatie dat er . Wij zijn ook van plan om gevelpanelen te nemen (ongeveer dezelfde kleur als op jouw foto). Welk type heb jij gebruikt?


Heb je het zelf geplaatst of laten doen? Vlakke plaat in asbestcement met een gladde harde bovenlaag. Uitgevoerd in verschillende kleuren.


Brokkelig plaaster rond verwarmingslei dingen met weinig tot zeer veel vezels. Meestal omwikkeld met wit jute doek. Alles hangt af van het soort asbesthoudend materiaal en de staat waarin het verkeert. Foto 4: Waskom in asbestcement . Een algemene regel is dat asbesthoudend materiaal in goede toestand meestal mag blijven waar het zit.


Asbest cement, menuiserite, glasal , klik hier voor meer info over hechtgebonden asbest.

Onderdakplaten (menuiserite). Dunne roze, lichtgrijze of gele plaat in asbestcement met cellulosevezels. Vaak toegepast als onderdakplaat bij leien- of pannendak Toegepast tot jaren negentig .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gordijnrails schuine wand

Rapid pane dubbel glas

Lood aanbrengen in bestaande gevel